A központ éke

2022.02.01. 15:30

Megújult az aparhanti védőnői szolgálat épülete

Régi célkitűzés volt Aparhanton a védőnői szolgálat épületének rendbehozatala. Tekintettel arra, hogy a település központi részén található létesítmény állaga alaposan leromlott az elmúlt években.

Sz. Á.

Dávid Tímea elmondta, gyakorlatilag kész az épület (Fotó: Makovics K.)

Dávid Tímea polgármester elmondta, hogy a teljes felújításhoz a község nem rendelkezett kellő fedezettel, viszont sikert hozott egy pályázat, a megítélt 24,5 millió forint 95 százalékos támogatottságot biztosított a munkához. A tavaly elkezdett renoválás mostanra gyakorlatilag befejeződött, már csak valóban néhány simítás van hátra június 30-ig, a hivatalos befejezésig.

A polgármester közölte, hogy az építmény nemcsak újszerű állapotot, de újdonságot is mutat, hiszen akadálymentesített, babakocsival is be lehet menni az ajtaján. Ez kiváltképp fontos szempont a kisgyermekükkel érkező anyukáknak. Emellett 1,5 millió forint erejéig eszközfejlesztés is történt, azaz például a bútorzat is esztétikus és a mai kor igényeinek megfelelő. Mindent összegezve, a megújulás nemcsak kívül, hanem belül is látványos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában