Szakmai kirándulás

2022.02.16. 10:20

Mélyítették tudásukat a Garay gimi színjátszói

Szakmai kiránduláson vettek részt január 27-én a Szekszárdi Garay János Gimnázium színjátszó diákjai. A fiatalok Budapestre utaztak, köszönhetően annak, hogy az intézmény tavaly sikeresen szerepelt egy tehetséggondozó pályázaton.

Szeri Árpád

A diákok pályázat révén utazhattak a fővárosba Fotó: Beküldött kép

A szekszárdi csapatot délelőtt a Stúdió K Színház fogadta a Szélben szállók TIE-előadással, azaz színházi nevelési programmal. 

Délután pedig a Petőfi Irodalmi Múzeum Ady Emlékmúzeuma volt a második, egyúttal záró állomás a Gondolod, hogy szívig-láttál című másfél órás foglalkozással. – A diákoknak az első helyszínen színházi élményben volt részük, mélyíthették a darab iránti megértésüket – adott összegzést Báló Marianna drámapedagógus, a színpad vezetője. – Olyan ismereteket, ötleteket kaphattak, melyeket jól tudnak hasznosítani a színjátszásban. A Petőfi Irodalmi Múzeumban Ady Endre életével, szerelmeivel ismerkedhettek meg, játékos formában. Az itteni feladatok is szorosan kapcsolódtak színjátszó létükhöz. 

Dicső Botond, a gimnázium 9. D osztályos tanulója azt húzta alá, hogy a szakmai nap révén érzékletes bepillantást nyerhettek egy kis színpad munkájába. 

– Az előadás is más volt egy hagyományos, nagyszínpadihoz képest – mondta. – Egészen közelről, voltaképpen két, egymással szembeni nézőtérről kísérhettük figyelemmel a cselekményt, a színészek alakítását. Külön érdekességet jelentett az előadás közbeni interaktivitás, azaz hogy időnként beszélgettünk a művészekkel. Ez valamennyi garays színjátszóra nagy hatást gyakorolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában