Elismerés

2022.02.18. 09:30

Újabb paksi ovisok tanultak meg úszni

Óvodás gyermekek vehettek át jutalomérmeket Paks polgármesterétől a tan­uszodában.

TN

Képünk illusztráció. (Fotó: MW)

Fotó: Kuklis István

A városvezető, az úszásoktatókkal közösen így ismerte el a kicsik elmúlt fél éves fejlődését, a medencében nyújtott teljesítményét – adta hírül a TelePaks. Szabó Péter a keddi éremátadón úgy fogalmazott: fontos, hogy a fiatal korosztály, az óvodások, kis­iskolások elsajátítsák az úszás alapjait, ezt a városvezetés az atomerőművel közösen biztosítja számukra a tanuszodában. 

Az oktatás nemcsak az úszás elsajátításáról szól, a gyerekek figyelmét felhívják a víz veszélyeire, törvényszerűségeire, amelyet a későbbiek során hasznosíthatnak – mondta az eseményt követően Szél Sípos Andrea úszóoktató, gyógytestnevelő tanár. Úgy tudni, az érmek gyártását Szabó Péter saját, polgármesteri keretéből finanszírozta. 

Félévente új csoport vehet részt a vizes oktatáson, a mostani időszak során 120 kisgyermek teljesítette a feladatokat a medencében. A Paks Ponttal közösen a városvezetéstől és az úszásoktatóktól mindenki megkapta érte a jutalmat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában