Közgyűlés

2022.02.24. 17:51

Újraindul a Szekszárdi Vasárnap, elfogadták a költségvetést

Huszonnégy témában döntöttek csütörtökön Szekszárd képviselői a reggel kilenctől délutánig tartó nyílt, illetve zárt közgyűlésen. A legnagyobb falat a város költségvetése volt, amelynek bevételi és kiadási főösszege 17 milliárd 448 millió forint.

Szepesi László

Gyurkovics János alpolgármester (b) és Dr. Gábor Ferenc jegyző. Fotó: Makovics Kornél

Elsőnek a német nemzetiségi tanösvény létrehozásáról döntöttek. Szavaztak arról, hogy az, a Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat szándékának mmegfelelően, a megyeszékhely központi részén legyen.

Ezt követően a képviselőtestület elfogadta a Szekszárdi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum munkájáról és annak tapasztalatairól szóló beszámolót, majd az Újra Dolgozni Tolnában Egyesület tavalyi működéséről szóló napirendi pontnál több képviselő szóba hozta, hogy át kellene vizsgálni a város által támogatott civil szervezetekkel, alapítványokkal, egyesületekkel kötött megállapodást.

Teljes összhang volt a teremben, mikor a Wosinsky Mór Megyei Múzeum igazgatói beosztására kiírt pályázat eredményéről döntöttek. Példaértékűnek értékelték a múzeum jelenlegi igazgatójának, Ódor Jánosnak pályázatát, s egyhangúlag döntöttek, április elsejétől újabb öt évre ő lesz a múzeum igazgatója. Mikor a szavazás eredménye a kijelző táblákon megjelent – ilyen a közgyűlés ülései nem szokott előfordulni – felcsattant a taps.

Ezután következett Szekszárd idei költségvetésének – néha politikai villongással kísért, időnként személyeskedésbe fajuló – vitája. Többen javasolták, a bizottságok keretét növeljék 90 millió forintra, illetve, hogy az elmaradt drogprevenciós kiállítás megrendezésére, a város tisztábbá tételéért dolgozó klíma alap működtetésére, egészségvédelemre, parkolók kialakítására is jusson támogatás. Végül 8 igen, 6 nem szavazattal egy tartózkodás mellett a közgyűlés elfogadta az idei költségvetés tervezetet.

Hosszan vitáztak a képviselők a város újságjáról, annak finanszírozásáról, megkezdődik a közbeszerzési eljárás és újra indul a Szekszárdi Vasárnap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában