Télűző

2022.03.16. 19:10

A busóknál jártak a mórágyi néptáncosok

A mohácsi sokácok messze földön ismert népszokása a busójárás. Idén a Mórágyi Német Nemzetiségi Néptáncegyüttes felnőtt csoportja is bemutatkozott a rendezvényen.

Sz. Á.

A csapat első alkalommal kapott meghívást a maskarás télűzőre. Donáth Csaba egyesületi elnök elmondta, hogy a mórágyiak két helyszínen léptek fel. Először a Selyemgyár Kulturális Negyed színpad előtti betonos részén, majd a Széchenyi téri főszínpadon. Mindkét helyszínen szép sikert aratott a műsor, azaz a Brennbergi táncok, valamint Mórágyi táncok című összeállítás. Előbbi Brieber István, utóbbi Glöckner János koreográfiája. 

Külön öröm volt a mórágyiak számára, hogy a Széchenyi téri színpadon konferáló Novák Péter szívesen vállalkozott egy közös fotóra. A színész, énekes, műsorvezető felmenői révén is közel áll a néptánchoz, hiszen édesanyja Foltin Jolán Kossuth-díjas koreográfus, édesapja pedig Novák Ferenc ugyancsak Kossuth-díjas koreográfus, rendező, etnográfus. A bemutatkozás végeztével a szervezők töltött káposztával, pörkölttel, kaláccsal és finom borokkal vendégelték meg a csoportot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában