Diáksport

2022.03.30. 11:33

A dobogó legtetejéig menetelt a bonyhádi csapat a diákolimpián

A múlt hétvégén rendezték meg a Kézilabda B kategóriás, azaz versenyengedéllyel nem rendelkező középiskolás lányok és fiúk országos döntőjét Békéscsabán, illetve Gyulán.

Szeri Árpád

A bajnok bonyhádi lánycsapat, a leghátsó sorban jobbról a második Réz Réka, a csapat különdíjasa Fotó: MDSZ

Fotó: Bor Veronika E.V. [email protected]

A tornákat a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) megbízásából a Békés Megyei Diáksport Egyesület szervezte. A versenyt csütörtökön Békéscsabán Varga Tamás alpolgármesterrel, Gyulán pedig dr. Görgényi Ernő polgármesterrel nyitotta meg dr. Erdős Dániel, az MDSZ ügyvezető igazgatója.

A háromnapos versenyen több mint ezerhatszáz nevezőből háromszázötven lány és fiú kézilabdázó vett részt tizenegy lány- és tizennégy fiúcsapattal. Érdekesség, hogy a döntő résztvevői között öt olyan iskola is szerepelt, melyeknek tanulói, megnyerve a megyei döntőt, mindkét nemben eljutottak a csúcsrendezvényre. Ebbe a kategóriába a Miskolci Herman Ottó Gimnázium, a Debreceni SZC Vegyipari Technikum, a Váci SZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium, a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium, valamint – s ez fontos és jó hír Tolna megye számára – a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tartozik.
 

A legnagyobb sikert a hétvége a miskolciaknak hozta, ugyanis a Herman Ottó Gimnázium fiúcsapata arany-, lánycsapata pedig bronzéremmel térhetett haza. Ugyanakkor a bonyhádiak is megmutatták oroszlánkörmeiket, hiszen a lányok mezőnyében, megelőzve a debreceni Vegyipari Technikum gárdáját, megszerezték az első helyezést. Sőt, a legtechnikásabb játékosnak járó elismerést is bonyhádi fiatal, Réz Réka kapta. 


A két bonyhádi csapat felkészítője Szekerczés Szilárd, a gimnázium általános iskolai tagintézményének testnevelőtanára volt. Mint mondta, a lányok a döntő mérkőzésen óriási erőbedobással, egy góllal győztek és ez magas fokú küzdőképességüket tanúsítja. 


– A negyedik helyezést elért bonyhádi fiúk főképpen nagy lelkesedésből, az aranyérmes lányok mindenekelőtt fegyelemből vizsgáztak jelesre – folytatta Szekerczés Szilárd. – Ez alkalommal a fegyelem vezetett kiemelkedő eredményre. A lányok lélekben erős mivolta is hozzájárult az elsőséghez. Réz Réka megérdemelten nyerte el a kategóriájában a legtechnikásabb játékos címét, remek atlétikus képességei mellett jól lát a pályán és kiváló bal kettes lövő. Hihetetlenül büszke vagyok mindkét csapatomra – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában