Bátaszékre érkezett a kamion

2022.03.02. 18:07

A rendőrterrorra emlékeztet a vándorkiállítás

Tolna megyébe érkezett a különleges vándorkiállítás, mely a 2006-os őszödi beszéd utáni eseménysorozatot mutatja be.

S. B. M.

Fotó: Makovics Kornél

Megyénkben szerdán Bátaszéken adódott lehetőség megtekinteni a Civil Összefogás Fórumának Alapítványa (CÖKA) szervezésében a „rendőrterrorként” elhíresült eseménysorozatot bemutató kiállítást. A szervezők szeretnék felhívni az emberek figyelmét azokra a szörnyű eseményekre, amelyek az akkori miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc hírhedt beszéde után robbantak ki. 

– Emlékeznünk kell arra, hogy az ország milyen kiszámíthatatlanul működött, a családtámogatásokat és a 13. havi nyugdíjat elvették, az embereket hatalmas hitelekbe hajszolták. A beismerő vallomás utáni demonstrációk feloszlatását és következményeit mutatja be ez a kiállítás – mondta lapunknak Zsikó Zoltán. A kamion belsejében négy képernyőn láthatjuk az akkori kemény rendőri intézkedéseket, valamint egy rohamrendőr felszerelést és gumilövedékes puskát is megtekinthetünk a tényeket közlő plakátok mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában