Avató

2022.03.25. 17:21

Átadták a 151 millió forintból épült minibölcsődét

Ünnepélyes keretek között adták át pénteken a 151 millió forintból épült minibölcsődét Bogyiszlón. Azt lehet mondani, hogy teljes a település infrastruktúrája.

Farkas Eszter

Horváth István mondott beszédet. Fotó: Kiss Albert

Átadták pénteken a 151 millió forintból épült minibölcsődét. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósult projektnek hála nyolc kisgyermek elhelyezésére nyílik lehetőség az intézményben, ezzel is segítve a település népességmegtartó erejét. Az átadón köszöntőt mondott Horváth István országgyűlési képviselő és Tóth István, a település polgármestere.

 

– A falusi Családok Otthonteremtési Kedvezménye és más intézkedések segítségével szinte elfogytak a potenciálisan üres családi házak a településen. Van egészséges méretű óvodánk, iskolánk, művelődési házunk, sportcsarnokunk, minden alapvető infrastruktúra megtalálható. Felújított posta, orvosi rendelő, egyszóval minden, amit a korszellem megkövetel. Helyben és a közelben Tolnán, Szekszárdon mindenki talál munkát, aki tud és akar dolgozni. Sokan akarnak dolgozni a fiatalok közül is, a kisgyermekes szülők közül is, ez pedig csak akkor lehetséges, ha megfelelő intézmény áll rendelkezésre a kisgyermekek felügyeletére, tehát bölcsőde kell Bogyiszlóra - emelte ki köszöntő beszédében Tóth István polgármester.

 

Az épület két bejárattal rendelkezik, melyek közül a főbejárat akadálymentesített, valamint itt babakocsi tárolására alkalmas helyet is kialakítottak. A Petőfi utca felől kialakított két parkoló szintén akadálymentes. A tetőburkolaton napelemrendszert helyeztek el.

 

– Ha csak az elmúlt négy évet tekintem, közel negyven pályázat volt sikeres az önkormányzathoz illetve különböző közintézményekhez köthetően, és közel másfél milliárd forintos fejlesztés valósult meg. Felújítottunk szinte mindent, a korábbi időszakban, az orvosi rendelőt, az óvodát, most bölcsődét hoztunk létre, az iskolát folyamatosan újítjuk fel, de az egyházi intézményeket, épületeket is - mondta el beszédében Horváth István országgyűlési képviselő.

 

A bölcsődét Igaz Melinda Sára református lelkész áldotta meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában