Herbavit Kft.

2022.03.21. 14:50

Az alapkövet letették, épül az új raktárépület Bonyhádon

Ünnepélyes keretek között tették le hétfőn délelőtt a Herbavit Kft. újonnan létesülő raktárépületének alapkövét. Az eseményen köszöntőt mondott Filóné Ferencz Ibolya, a város polgármestere és Potápi Árpád János, a térség országgyűlési képviselője.

Farkas Eszter

Pap Andor, az Anrofém Kft. műszaki vezetője (balról), Potárpi Árpád János államtitkár, Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere és Schnierer Péter, a Herbavit Kft. ügyvezetője a hétfői alapkőletételen Fotó: Mártonfai Dénes

– Az új csarnok 1184 négyzetméteres raktárként funkcionál majd, amely legalább hétszázötven új raktári tárhellyel járul hozzá a vállalat működésének fejlődéséhez, a folyamatosan bővülő vevői megrendelések kiszolgálása érdekében – mondta el Schnierer Péter, a nyílászáró-szerkezetekkel, ezek alkatrészeivel, kiegészítőivel foglalkozó Herbavit Kft. ügyvezetője. – A Ginop plusz pályázaton 2021-ben közel 200 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertünk a több mint 270 millió forint összköltségű projektből. A tervezett beruházás hetven százalékát ingatlanfejlesztésre, valamint eszköz és szoftver beszerzésére, továbbá szervezetfejlesztésre kívánjuk fordítani.

A Herbavit Kft., a Hergroup bonyhádi cége 2006-ban nyitotta meg kapuit, szakembergárdája révén több mint húsz éves tapasztalattal rendelkezik az ajtó- és ablakgyártás, valamint beépítésükhöz szükséges alap- és kellékanyagok, alkatrészek kereskedelmében. 
 

– Az elmúlt négy esztendőben pályázati forrásokból csak a város önkormányzatához kilenc milliárd forint érkezett – emelte ki Filóné Ferencz Ibolya a város polgármestere. – Ezen felül a város mikro-, kis- és középvállalkozásai megközelítőleg két milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kaptak a Ginop plusz pályázat keretében.

– Olyan programokat vezettünk be, amellyel az addigi forrásokkal lehetőség nyílt a kistelepülések jelentős fejlesztésére. Az én választókerületemben ez közel négy milliárd forintot jelentett. A vállalkozói, mezőgazdasági vállalkozói, területi operatív programokon kívül ez csak a Magyar falu programokat érinti. A Ginop fejlesztéseken belül, amely megint csak egy kiragadott gazdaságfejlesztési program, a Bonyhádi járások esetében ez több mint négy milliárd forintot jelentett. Elmondhatjuk, hogy imponáló gazdasági fejlődésnek lehet tanúja az egész térség az utóbbi öt évben – mondta köszöntőjében Potápi Árpád János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában