Testet-lelket megmozgató túra

2022.03.04. 09:30

Az idén Mátraverebélyre zarándokolnak a tolnai gyerekek

Zarándoklat kisdiákoknak. A táv most is 110 kilométer lesz. Csak nem a Tihany–Pannonhalma-útvonalon, hanem Márianosztra és Mátraverebély (Szentkút) között.

Wessely Gábor

A tavalyi zarándoklat célpontja Pannonhalma volt (Beküldött kép)

A kísérők egyike, ahogy tavaly júliusban, úgy az idén augusztusban is Dobainé Pintér Mária tolnai pedagógus lesz. 

A napokban egyeztetett a gyerekekkel és a szülőkkel. Vetítéses élménybeszámolót is tartott. Az előzetes jelentkezést most, a véglegeset május 31-ig kell leadni. A fiatalok húszfős csoportokban indulnak a starthelyről. Egy hétig lesznek távol, az első és utolsó napon nem gyalogolnak, a közbenső öt napon húsz kilométer körüli szakaszokat tesznek meg. Szálláshelyeik előre leszervezettek, a nagy csomagjaikat autón szállítják utánuk, csak kis poggyászt visznek magukkal. 

Tolnáról tavaly heten mentek, és baranyaiakkal meg somogyiakkal alkottak közös zarándokcsoportot. Összességében mintegy 1600-an vettek részt ezen a testet és lelket is megmozgató eseményen, melynek mottója: „Járd a zarándokösvényt a lábaddal, hogy a szíveddel is odaérj kitűzött célodhoz!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában