Példaértékű összefogás

2022.03.20. 15:40

Bonyhád is felkészült az Ukrajnából menekülni kényszerülők befogadására

Filóné Ferencz Ibolya polgármester és Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, térség országgyűlési képviselője megtekintette az Ukrajnából menekültek befogadására kialakított szükséglakást Bonyhádon, a Perczel utcában.

Vizin Balázs

Filóné Ferencz Ibolya polgármester és Potápi Árpád János államtitkár megtekintette az Ukrajnából menekültek befogadására kialakított szükséglakást Bonyhádon Fotó: Makovics Kornél

Bonyhád Város Önkormányzata, a Bonyhádi Közös Önkormányzati Hivatal és a Bonyhádi Járási Hivatal vezetésével, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság koordinálásával széleskörű összefogás valósult meg az Oroszország és Ukrajna közötti háborús konfliktus miatt menekülni kényszerülők befogadására. 

Filóné Ferencz Ibolya polgármester irányításával Bonyhád is felkészült az otthonukat elhagyni kényszerülő családok átmeneti befogadására, ellátására. Március 22-én 10 ember elhelyezéséről gondoskodnak, akik az önkormányzat által kijelölt szükséglakásba érkeznek. A helyiség bútorokkal, háztartási gépekkel való berendezése részben már megtörtént – köszönhetően az önkormányzatnak és az adományozóknak. Azonban még szükség van további eszközökre, amelyek biztosításához kérik a lakosság segítségét.
 

A koronavírus-járvány idején nyitott #bonyhadosszetart veszélyhelyzeti bankszámlára indított utalással (OTP 11746036 - 15415187 – 10390003 kedvezményezett: Bonyhád Város Önkormányzata) várják mindazok támogatását, akik szívesen segítenének a nehéz helyzetbe került embertársainkon.
 

A Veszélyhelyzeti Ideiglenes Bizottság jó példával jár elől: 500 000 forinttal támogatja a bajbajutottakat. Filóné Ferencz Ibolya azt mondta, a világjárvány idején már egyszer bebizonyította a város, hogy az itt élők összefognak, ha baj van. Most újabb veszélyhelyzet állt elő, reményét fejezte ki, hogy ismét megteszik ezt, és közös erővel segíthetnek a háborús területekről menekülni kényszerülő embertársainkon.
 

– Mindenkinek hálás szívvel köszönöm a felajánlását, amellyel – az önkormányzat által eddig és a jövőben nyújtott anyagi forrás mellett – hozzájárul a nehéz helyzetbe került családok támogatásához – fogalmazott a völgységi város vezetője.
 

– Örömmel tapasztalom, hogy a veszélyhelyzetben helybéli és országos kitekintésben is számtalan adomány és segítség érkezik – ezt már Potápi Árpád János tette hozzá. Az államtitkár úgy fogalmazott, egy olyan nemzeti összefogás tanúi lehetünk, amelyre évtizedek óta nem volt példa. Megköszönte minden bonyhádi adományozó és az önkormányzat szerepvállalását! A bajbajutottak számíthatnak ránk! – biztosított az országgyűlési képviselő, aki szintén támogatja a #bonyhadosszetart adományszámlát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában