Digitális élményközpont

2022.03.30. 18:10

Drónt reptettek és hullámvasúton is ültek a gyerekek

Utazó Digitális Élményközponttá vált kedden a Placc–Ifjúsági Közösségi tér, ahol két Békés megyéből érkezett foglalkozásvezető ismertette meg a Szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola mintegy százötven diákját a modern technika világával.

B. M.

A Dienes-iskola tanulóinak nagy élmény volt ez a keddi nap (Fotó: Mártonfai Dénes)

Ez a nap igazán nagy élmény volt a lelkes diákoknak, akik láthatóan mindent tudni szerettek volna. Nem is kellett csalódniuk. A legújabb technológiákat délelőtt tíz órától délután három óráig próbálhatták ki. Egy foglalkozás negyven-negyvenöt percig tartott, csoportonként érkeztek a tanulók, egyszerre mintegy harminc diákot engedtek a digitális világba.

A Dienes sulisok felvették a virtuális szemüveget, amelyből több állt rendelkezésre, és máris a hullámvasúton ülhettek: legalábbis az eszközzel ezt látták. A 3D nyomtató segítségével valódi szobrokat, tárgyakat készíthettek. Az épített, programozott agyú Lego-robotot színekkel irányították, kényszerítették, hogy menjen, forogjon. A legnépszerűbb számukra talán mégis a kamerás gyakorló drón volt, amit fel–le reptettek, tulajdonképpen egymás kezéből vették ki a távirányítót. 

Az Utazó Digitális Élményközpont a Babits Mihály Kulturális Központ és a Digitális Jólét Program Hálózat közös együttműködésének köszönhetően valósult meg, az Innovációs és Technológiai Minisztérium égisze alatt. A kulturális intézmény célja többek között az volt, hogy a fiatalok közelebbről is megismerhessék az informatika és a digitális világ fejlődését, sokrétű felhasználási területét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában