Nagy segítség

2022.03.31. 19:10

Duplán nyert Várdomb a falubusszal

A Magyar falu programban (MFP) elnyert támogatásból Várdomb új falubuszt kapott. Csütörtök délután Horváth István országgyűlési képviselő átadta az új, 9 személyes, 15 M forint értékű mikrobuszt.

S. B. M.

Horváth István országgyűlési képviselő adta át az új falubuszt Simon Csaba várdombi polgármesternek (Fotó: Mártonfai Dénes)

Simon Csaba, a település polgármestere elmondta, hogy a tavaly sikeresen pályáztak újra és így a 7 évvel ezelőtt kapott falubuszt lecserélték. Ez azért fontos, mert a Várdomb külterületén élők így könnyebben be tudnak kapcsolódni a település életébe, az ott megrendezett programokon részt tudnak venni. Ezen felül a tanyagondnoki busz abban is segít, hogy azok az idősek, hátrányosabb helyzetűek és akik nem rendelkeznek saját személyautóval, szintén könnyedebben eljuthassanak a postára, orvoshoz, vagy esetleg a megyeszékhelyen szervezett kulturális eseményekre.

Horváth István hozzátette, az MFP komoly lehetőségeket nyitott meg a kistelepülések számára, hogy azokat az infrastrukturális eszközöket megújítsák vagy megvásárolják, amelyek a falu üzemeltetése miatt fontosak. A falubusz mellett ilyenek a kommunális eszközök, mint például traktorok és a közterület rendbetartásában segítő fűkaszák és egyéb szerszámok. Az elmúlt években igencsak felértékelődtek a falubuszok, különösen a covid helyzetben segítette az immobilis emberek eljutását az oltópontokra. A települések azóta kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy ez az jármű jó minőségű és jó műszaki állapotú legyen.

– Választókerületem mindegyik kistelepülése rendelkezik már tanyagondnoki busszal és az is nagyon fontos, hogy a mostani beruházással a várdombi Német Nemzetiségi Önkormányzat is nyert, hiszen a régi kisbuszt megkapták, így a civil szervezetek is jobban be tudnak kapcsolódni a megyei közéletbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában