Babacsomag

2022.03.01. 11:47

Egyedi ajándékkal lepte meg a családokat a polgármester

Folytatódott a 2021-ben bevezetett Bonyhádi Babacsomagok átadása. Ezúttal is személyesen gratulált a családoknak Filóné Ferencz Ibolya polgármester, aki csodaszép kisbabáknak adhatta át a város ajándékát. Ezúttal 13 családhoz látogathatott el ebből az apropóból.

Vizin Balázs

Az idei év első babacsomagjait vitte el a családoknak Filóné Ferencz Ibolya a napokban. Összesen tizennégy kisgyermek részesült a város egyedi ajándékában, a mustársárga színű BoRóka paplanban és párnában. Mindenhol örömmel fogadták a városvezetőt, aki kezdeményezője volt a Bonyhádi Babacsomag létrejöttének. 

– Egy újszülött a városnak is fontos, hiszen ilyenkor egy újabb ifjú bonyhádival gazdagodik közösségünk, aki remélhetőleg hosszú évtizedeken át tekinti majd otthonának Bonyhádot – vélekedett Filóné Ferencz Ibolya. Majd hozzátette, az önkormányzat egyik legfontosabb feladata segíteni ezt a folyamatot, és ezáltal az itt élő családokat. – A támogatás sokféle: fejlesztéseket valósítunk meg, új bölcsődei férőhelyeket biztosítunk, óvodákat újítunk fel, közösségi és játszótereket alakítunk ki. Mindezt annak érdekében tesszük, hogy még szerethetőbb és élhetőbb hely legyen Bonyhád. 

– A település fejlődését szolgáló fejlesztések mellett – folytatta – a szimbolikus kezdeményezések is legalább ilyen hangsúlyosak. Ezért indítottuk évekkel ezelőtt az Életfa Programot, és vezettük be 2021-től a babacsomagot, amellyel valamennyi újszülöttet és gyermeket vállaló családot megajándékozunk. 

Kiváló ötletnek tartották a fiatalok a város vezetésének kezdeményezését, legalább annyira népszerű már a babacsomag, mint az Életfa Program, amely valamennyi beszélgetés során felmerült témaként. „Semmihez sem hasonlítható, felemelő érzés szülőnek lenni!” – ez a mondat többször is elhangzott az ajándékok átadása során. 

Voltak, akik már többször is átélték a pillanatot, hogy világra jött a kisbabájuk. Filóné Ferencz Ibolya mindenekelőtt jó egészséget kívánt valamennyi családnak, továbbá azt, hogy szeretetben neveljék fel az ifjú bonyhádi polgárokat. Arról biztosította a szülőket, hogy mindig számíthatnak az önkormányzat segítségére. Ő pedig azt kérte tőlük, hogy ha még nem tették volna, jelentkezzenek az Életfa Programra. 

– Nagy örömmel érkeztem mindenhova, remélem, hogy még jó néhány alkalommal tehetem ezt ebben az évben is, mert akkor az azt is jelenti, hogy újabb kisbabáknak adnak életet a szülők – emelte ki a városvezető. Az utolsó helyszín, ahol járt aznap, a Köhler család otthona volt. Adriennt, Jánost és kisfiukat: Jánoskát látogatta meg. Az édesanya és az édesapa is megköszönte a polgármester figyelmességét. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában