Háború

2022.03.05. 13:00

Elmarad a március 7-i teljes körű szirénapróba

Az orosz-ukrán háborús helyzet miatt elmarad a MoLaRi-rendszer hangos üzemű próbája, csak a rövidebb és csendesebb morgatópróbára kerül sor, közölte a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

TEOL

Képünk illusztráció. (Fotó: Mártonfai Dénes)

A MoLaRi-rendszer a veszélyes anyagokkal foglalkozó ipari üzemek környezetében telepített vegyi monitoring-, valamint lakossági riasztó és tájékoztató rendszer. A folyamatos üzembiztonság fenntartása és ellenőrzése érdekében a rendszer részeit meghatározott időszakonként, minden hónap első hétfőjén tesztelik. A rendszer hangos próbája eredetileg március 7-én 11 órakor lett volna, ez azonban a szomszédban dúló háború miatt elmarad és csak morgatópróbát tartanak. Hétfőn 11 órakor a szirénák tehát csak néhány másodpercig működnek morgató üzemmódban.

A paksi atomerőmű harminc kilométeres körzetébe telepített LTRR, azaz Lakossági Tájékoztató és Riasztó Rendszer szirénái szintén a „morgató”, azaz a csökkentett üzemű próba kapcsán lesznek hallhatók hétfőn, délután 13 órakor. A lakosságnak a próbákkal kapcsolatban semmiféle teendője nincs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában