Borászat

2022.03.03. 18:59

Három év után ismét megrendezik a szekszárdi borversenyt

Az idén márciusban ismét megrendezik a Szekszárdi Borvidéki Borversenyt, melyet utoljára 2019-ben tartottak meg.

Steiner Viktor

Illusztráció: Shutterstock

A nagy hagyományokkal rendelkező borverseny a koronavírus-járvány miatt 2020-ban és tavaly is elmaradt. 

Az országszerte nagy hírnevet szerzett bormustra évről évre kemény versenyt hoz – mondta Dr. Bodri István, a szervező Hegyközség Szekszárd elnöke. A borvidéki borverseny, melyen neves hazai borászok, sommelierek bírálják el a benevezett tételeket, fontos a pincészetek szempontjából. Az itt elért eredmények ugyanis lényeges visszajelzéssel szolgálnak számukra a borokról. A szekszárdi borversenyen aranyéremmel elismert borok sokszor szerepelnek kiválóan az országos, sőt a nemzetközi versenyeken is – tudatta a hegyközségi elnök.

Az első tételek már be is érkeztek, a mintákat március 11.-én délelőttig adhatják le a szekszárdi -és a bátaszéki hegyközség borászatai – tájékoztatott Szikszai Péter, a Hegyközség Szekszárd munkatársa. A borversenyt a korábbiakhoz hasonlóan március 24.-én tartják meg a Babits Mihály Kulturális Központban. 

Az itt kiválasztott legjobb borok másnap a csúcszsűri előtt méretnek meg. A hatfős zsűribe meghívást kapott az öt szekszárdi „Év Bortermelője” díjjal elismert szekszárdi borász, Dúzsi Tamás, Mészáros Pál, Takler Ferenc, Vesztergombi Ferenc, Vida Péter, valamint a borvidék elnöke Bősz Adrián.

A csúcsbírálaton választják ki a különdíjas borokat, közte a legjobb vörösbort, és itt dől el az is, hogy melyik lesz a város bora.

A Szekszárdi Borvidéki Borversenyen általában mintegy hatvan termelő kétszáz mintája versenyez az érmekért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában