Kisszékely

2022.03.06. 12:21

Új természetvédelmi területük van már

B. M.

Képünk illusztráció. (Fotó: MW)

Fotó: Nemeth Andras Peter +36208281361

A kisszékelyi képviselő-testület januárban rendeletet alkotott a Kisszékelyi-Völgy Természetvédelmi Területről, így már két helyi jelentőségű természetvédelmi terület vált védetté, tájékoztatta lapunkat Pajor Ágnes polgármester. 

Mint elmondta, a testület öt éve hozott rendeletet az első helyi jelentőségű védett terület kialakításáról, a Kisszékelyi Kálvária-domb Természetvédelmi Területről, amely mindössze 7,44 hektár, ám a természeti értékeken kívül számos kultúrtörténeti értéket is magába foglal. Ez a terület jelenti a falu egykori szakrális központját. A megalapozó dokumentációt, a terület természetvédelmi kezelési tervét dr. Horváth András készítette.

Januárban fogadták el a kisszékelyi-patak (Kisszékelyi-árok) és környéke vizes élőhelyeit magába foglaló természetvédelmi területet. A keskeny, ám hosszú terület hat kilométeren keresztül húzódik a Barátok tavától kezdve délkeleti irányba. 

Legkeskenyebb részén ötven méter széles, legszélesebb része eléri a háromszázötven métert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában