Természettudomány

2022.03.10. 11:30

Versennyel nyitottak a digitális világ felé a szekszárdi iskolák

Digitális Természettudományi Versenyt rendeztek a Baka István Általános Iskolában. Fodor Edina pedagógus, a felsős reál munkaközösség vezetője, a rendezvény szervezője, elmondta, korábban Baktai Természettudományi Nap volt a neve a hasonló rendezvénynek, melynek nagy hagyománya volt a Bakában. A régi versenyeket szerették volna megújítani – nem csak a nevében – ezért változtattak.

Mauthner Ilona

A papírrepülőket is okosan kellett reptetni ezen a versenyen Fotó: Makovics Kornél

Öt szekszárdi általános iskola, a Baka mellett a Babits, a Dienes, a Gyakorló és a Garay 7. és 8. osztályos diákjai, több mint hetvenen mérték össze tudásukat földrajzból, biológiából, kémiából és fizikából. A diákoknak online felületen kellett megoldaniuk egy komplex feladatsort kétfős csapatokban. Ezt követően interneten keresve kellett kérdésekre válaszolniuk. 

Fodor Edina elmondta, a verseny célja, hogy nyissanak a digitális világ felé a diákok, a tanárok. A korábbi versenyeken papíralapon oldották meg a feladatokat, most tableten és számítógépen. 

A legjobb versenyzők társasjátékokat kaptak nyereményként. A digitális kincskeresés kategóriában első lett: Pintér-Baranyi András és Szüts Levente, a Garay János Általános Iskola diákjai, második a Heim Botond, Czirkel Balázs duó a Babits Mihály Általános Iskolából, harmadik pedig a Csende Imre Olivér, Foray Zétény páros a Baka-iskolából.

A komplex 7. évfolyam kategóriában első lett Füle Richárd és Ganczer Nóra, a Dienes Valéria Általános Iskola diákjai, második Varga Nándor Dániel és Kiss Bálint a Gyakorló iskolából, harmadik Csontos Eszter és Ambrus Franciska Anna a Bakából.

A komplex 8. évfolyam kategóriában Szegedi Szabolcs és Szászi Szilárd lett az első (a Babits Mihály Általános Iskola két diákja), második helyen végzett Dulai Barnabàs és Dobrovolni Emma (Baka-iskola), a harmadikon pedig Radó Márton és Posta Panna (szintén Baka-iskola).

A reptető 5–6. évfolyam kategóriában Tesényi Patrik, a Dienes Valéria Általános Iskola diákja lett az első, második Korsós Bálint (Babits Mihály Általános Iskola), harmadik Steig Benjamin (Szekszárdi Baka István Általános Iskola).

A reptető 7–8. évfolyamban pedig Kaposi Dániel, a Babits Mihály Általános Iskola tanulója végzett az élen, Szomorú Milán (Dienes Valéria Általános Iskola) és Ferenci Liliána (Garay János Általános Iskola) zártak még a dobogón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában