Testületi ülés

2022.03.31. 19:11

Vita a gondozási központ építéséről

Hosszúra sikerült a legutóbbi testületi ülés Bátaszéken. Már az első napirendi pontnál vita alakult ki.

M. I.

Illusztráció: Shutterstock

A szociális alapszolgáltatások fejlesztése érdekében egy új, 500 négyzetméteres gondozási központ megépítését tervezi a város. Az előterjesztés egy 400 milliós pályázati támogatás benyújtásához készült, amit a testület nem fogadott el, számolt be az eseményről a bataszek.hu. A pályázati lehetőség április 1-jével nyílik meg, és csak május 2-ig van lehetőség financiális segítséget kérni, a döntés tehát sürgős lenne. Mivel a megpályázható maximális keretösszeg nem fedi le a megvalósítás teljes összegét, ezért a fennmaradó megvalósítási költséget az önkormányzat fejlesztési célú hitel igénybevételével biztosítaná, vagy egyedi kormánydöntés egészíthetné ki. 

Jó hír, hogy a bátaszéki tan­uszoda teljes kihasználtsággal üzemel. Azonban felgyorsult az épület elektromosrendszer-elhasználódásának üteme, és a gázkazánoknál is jelentősen megnövekedett a javítási igény, a javítások pedig nagyon magas költséggel járnak. Ezekre a javítási munkálatokra pénzügyi megoldásokat kell találni. 

A Zsikó Zenekar húsvéthétfőn újra koncertezik, ennek lebonyolításához a Sárköz Jövőjéért Egyesület támogatási igényt nyújtott be az önkormányzathoz. A kért összeget a testület egybehangzóan ítélte oda az egyesületnek. A testvértelepülések jubileumi ünnepségével kapcsolatos támogatási összegről viszont vita alakult ki. Az idei évben Besigheimmel 30, Nagysallóval 25 éves a testvértelepülési kapcsolata a városnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában