Választás 2022

2022.04.01. 14:37

A megyeszékhely felkészült a szavazásra

Szekszárdon minden készen áll a szavazásra, mondta tegnap délelőtt a Babits Kulturális Központban tartott sajtótájékoztatóján dr. Gábor Ferenc, a város jegyzője.

Szepesi L.

Dr. Gábor Ferenc, Szekszárd jegyzője szerint minden készen áll a szavazásra. (Fotó: Mártonfai D.)

A választási irodák berendezték mind a 39 szekszárdi szavazókört, a szavazóhelyiségekben már ott van elegendő számú szavazófülke, ott vannak az urnák, az asztalok, tollak, s a többi szükséges eszköz is. Megérkeztek a szavazólapok is, azokat szavazókörönként külön csomagolva a városházán őrzik a szavazás napjáig. Ott vannak már azok a szavazólapok is, amelyekkel a nem Szekszárdon lakó, de szavazásra ide átjelentkezett 354 magyar állampolgár adhatja le voksait. 

A jegyző elmondta, a 39 szekszárdi szavazóhelyiség közül 33 akadálymentes, s hogy a sajtótájékoztató idejéig 374-en kértek mozgóurnát. Egyébként a szavazásra más településről már nem lehet átjelentkezni, szavazóurnát viszont vasárnap délig lehet még kérni a szavazóhelyiségben, illetve a jegyzőnél. 
A szavazáshoz nem kell elvinni a postán kapott értesítést, viszont kell érvényes személyigazolvány, lakcímkártya, vagy útlevél, esetleg vezetői engedély.A pandémia miatti vészhelyzet miatt az okmányok érvényességi idejét meghosszabbították, ezért csak azok nem megfelelőek, amelyek már 2020. március 11 előtt lejártak. Viszont a kormányhivatalokban a szavazás idején ügyelet tartanak, így azokat lehet ott érvényesíttetni.

A szavazóhelyiségeket vasárnap reggel hatkor nyitják ki, ekkortól Szekszárdon 24 ezer, s a Tolna Megyei 1-es számú választókerület 17 településén összesen 57 ezer választópolgárt várnak az urnákhoz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában