Választás 2022

2022.04.04. 17:01

Egy kávé a győzelemre a miniszterrel

Köszönetnyilvánítás, gratuláció, okfejtés , elemzés. Megnéztük, mit posztoltak a Tolna megyei képviselő(jelölte)k az országgyűlési választás másnapján.

Potápi Árpád János és támogatói, segítői muzsikusok kíséretében járták a bonyhádi utcákat vasárnapról hétffőre virradó éjszaka (Fotó: Makovics Kornél)

Tolna megye, 1. vk
Horváth István, a szekszárdi központú 1. számú választókerület Fidesz-KDNP-s jelöltje a négy évvel ezelőttinél hatszázzal több szavazatot gyűjtve, az érvényes voksok 56,2 százalékával (2018-ban 51,56 %-t ért el) magabiztos győzelmet aratott. Az újabb, immár ötödik választási sikert vasárnap éjjel a Hunyadi utcai székházban ünnepelte népes csapata társaságában, ahol köszönetet mondott minden jelen lévő segítőjének.

Horváth István a bátaszéki csapat tagjainak körében ünnepel április 3-án este, Szekszárdon (Fotó: Mártpnfai Dénes)

Horváth István hétfő délelőtt aztán a közösségi oldalán támogatóinak, az őt szavazataikkal segítő választópolgároknak is üzent. Az Orbán Viktor miniszterelnökkel közös fotó fölé csak annyit írt: „Előre menjünk, ne hátra!”.


Kihívója, Harangozó Tamás. a hatpárti összefogás közös jelöltje 2014 után ezúttal sem tudta legyőzni a választókerület regnáló képviselőjét, Horváth Istvánt. A 34 százalékos eredménnyel záró ellenzéki politikus hétfő délután közösségi oldalán mondott köszönetet támogatóinak, és arra kérte őket, harcoljanak tovább közösen azért, amiben hisznek. „Majd az idő megmutatja, hogy az igazság a mi oldalunkon van” – zárta gondolatait a szekszárdi származású politikus.


 Tolna megye, 2. vk
A bonyhád-dombóvári választókerületet idén is toronymagasan megnyerő Potápi Árpád János – 23 625 szavazattal az érvényes voksok 63,27 %-át gyűjtötte be – késő este ért haza Dombóvárról Bonyhádra. A nemzetpolitikáért felelős államtitkár támogatóival és segítőivel előbb egy helyi étteremben találkozott...

... majd muzsikusok kíséretében a völgységi város utcáit járva, énekelve ünnepelte, hogy 1998 óta zsinórban hetedik alkalommal is tagja lett a magyar országgyűlésnek.


Az államtitkár első számú ellenzéki vetélytársa, a 9791 vokssal 26,22 %-on álló Szabó Loránd a számok tükrében elemezte a vasárnapi választást hétfői FB-posztjában. A politikus országos szinten kudarcnak véli az eredményt, szerinte ez nem volt várható. Hozzátette, „csak szombaton lesznek az eredményhez hozzáadva a levélszavazatok, de így is halvány reménysugarat mutat az eredmény.” A korábbi dombóvári polgármester szerint ugyanakkor bizakodásra ad okot, hogy a 2019-es önkormányzati választásokhoz képest városában javítani tudott. Szabó szerint kitűzött célját, hogy a legjobb ellenzéki eredményt érje el, messzemenőkig teljesítette. (Megjegyezzük, hatpárti ellenzéki összefogás jelöltjeként ez nem nagy meglepetés...)

 

Tolna megye, 3. vk

Tolna megye 3. számú, tamási-paksi választókerületét 63,82 százalékkal, 24 526 szavazattal megnyerő Süli János utoljára éjfél előtt néhány perccel volt aktív a közösségi oldalán. A paksi bővítésért felelős miniszter utolsó bejegyzésében azt írta: „Úgy tűnik, ez sikerült. 😉 Nagyon köszönöm mindenkinek a támogatást! Csak előre, sose hátra!”

Arról, hogy Süli János ma is ott legyen a közösségi média hírfolyamában, képviselőtársa gondoskodott. Potápi Árpád János ugyanis közös képet posztolt a miniszterrel az M6-os autópálya egyik benzinkútjáról, s a fotó mellé azt írta: „Úton Budapestre, reggeli győzelmi kávé Süli János miniszter úrral, képviselőtársammal ☕️😎🟠”.


Az ellenzéki összefogás jelöltje, a szavazatok 27,07 százalékát (10 405) begyűjtve a második helyen záró Bencze János hétfő délelőtt a Simontornyai vár kapujából kutyájával posztolt. A politikus azt írta többek között: „mindenki győzni indul, mi is ezt tettük, együtt gondolkodva”. A képviselőjelölt gratulált Süli Jánosnak, és erőt kívánt neki az ország előtt álló nehéz feladatok megoldásában.

A 2022-es országgyűlési választás Tolna megyei eredményeit ide kattintva nézheti meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában