Magyar Éremgyűjtők Egyesülete

2022.04.26. 15:30

Éremgyűjtők találkoznak Pakson, most első ízben, egy börzén

Folynak az előkészületek az első paksi éremgyűjtő-találkozó és börze megszervezésére. Az eseményre május 1-jén kerül sor az Erzsébet Nagyszállodában. A szervezésben jelentős szerepet vállalt Lenkei István, a Paks II. Zrt. vezérigazgatója, lévén maga is éremgyűjtő.

W. G.

Lenkei István szervező (Fotó: W. G.)

– Paks viszonylag az ország közepén helyezkedik el – mondja –, könnyen elérhető a gyűjtőtársak által. A Magyar Éremgyűjtők Egyesülete minden évben szervez találkozókat és börzéket, de ebben a városban most lesz ilyen először. Több apropója is van az eseménynek. Paks I. negyven­éves, Paks II. tízéves, és tízéves az Atomenergetikai Múzeum is, mely szintén kitelepül a helyszínre, bemutatva az eddig kibocsátott atomerőműves érmeket, emlékérmeket; némelyikből vásárolni is lehet majd. 

Jelvények is megtekinthetők, vásárolhatók, csereberélhetők lesznek, hiszen a közelben – Bogyiszlón – található az ország első, és eddig egyetlen jelvénymúzeuma. Az alapító, Király József, aki jelvényeket és érmeket is gyűjt, szintén részt vesz a paksi találkozó megszervezésében. A belépés ingyenes lesz, csak akik árusokként érkeznek, azoknak kell fizetni a standokért (asztalokért). Majális is lesz a városban, ahol az érmek iránt nem érdeklődő családtagok időzhetnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában