Együttműködés

2022.04.22. 16:20

Falu- és tanyagondnoki képzés indul

A Baranya Megyei Önkormányzat és a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara együttműködésében falu- és tanyagondnoki képzés indul a PTE KPVK-n - olvasható az egyetemi kar közleményében.

TEOL

Pécsen jelentették be az új képzések indulását (Fotó: PTE KPVK)

A képzés ünnepélyes megnyitóján részt vett dr. Őri László, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke és prof. dr. Szécsi Gábor, a PTE KPVK dékánja. A mintegy 40 fővel induló 170 órás képzésnek a kar pécsi campusa ad otthont. A résztvevők elméleti és gyakorlati kurzusok keretében szerezhetik meg a falu- és tanyagondnoki feladatkör ellátásához szükséges készségeket, ismereteket és módszereket.

Dr. Őri László köszöntőjében kiemelte, hogy ez program is fontos eleme a Baranya Megyei Önkormányzat és a PTE KPVK között az elmúlt években kialakult kitűnő együttműködésnek. Prof. dr. Szécsi Gábor arra hívta fel a figyelmet, hogy az egyetemek új nemzedékének az oktatási, kutatási és szolgáltatási feladatok ellátása mellett a maga eszközeivel hozzá kell járulnia az adott térség, régió gazdasági fejlődését és megtartó erejének növekedését célzó stratégiák kidolgozásához és megvalósításához is – tájékoztatott az egyetemi kar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában