Szentmise

2022.04.17. 15:15

Húsvéti körmenet a szekszárdi Újvárosi Templomnál

Az Újvárosi Templomban húsvétvasárnap reggel fél nyolckor tartottak ünnepi szentmisét, melyet Kárász Gábor káplán mutatott be kiemelkedő számú hívő jelenlétében.

Gazsó Rita

Körmenet az Újvárosi Templomnál (Fotó: M. D.)

A szentmisét követően a hagyományoknak megfelelően ünnepi feltámadási körmenetet is tartottak a templom körül, ahol az újvárosi férfiak dr. Horváth E. Írisz tanácsadó testületi tag szervezésével a kereszt, a feltámadt Krisztus szobra, a húsvéti gyertya, a baldachin és a lámpások vitelében segédkeztek. A körmenet közben Kárász Gábor káplán a négy világtáj irányában szentségi áldásban részesítette a körmenetben őt énekelve kísérő híveket.

Mint dr. Horváth E. Írisztől megtudtuk, húsvét előtt az újvárosiak és a Kolping Iskola összefogtak és a templom mögött található parkot is rendbe tették. Munkájuknak köszönhetően teljesen megújultak a padok és a parkban található utat is feltöltötték kővel, így már nem csak az újvárosi templom előtti park, hanem a mögötte található rész is méltó környezetet biztosít a templom számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában