Író-olvasó találkozó

2022.05.26. 09:30

A gyerekek a legjobb mesélők

Berg Judit írónővel találkozhattak a József Attila Általános Iskola pedagógusai és diákjai.

Futó Rebeka

Érdeklődéssel hallgatták Berg Juditot az iskolások (Fotó: V. Sz.)

Az írónő négy felnőtt, illetve majdnem felnőtt gyermek édesanyja, legidősebb lányának kezdett el kitalált meséket mondani, először csak fejből. Végül papírra vetette őket, s karácsonyi ajándékként adta át gyermekének. A 2005-ben megjelent Hisztimesék c. kötet után folyamatosan dolgozik Judit, s a totyogó korúaktól a kamaszokig kreál történeteket a gyerekeknek. Mára már ötven kiadott kötet büszke szerzője. 

Az általános iskolában interaktív módon mesélt a könyveiről, s a mögöttük húzódó történetekről. A gyerekek is szívesen tettek fel kérdéseket a vendégnek, illetve megtudhattuk, hogy maguk a gyerekek a legnagyobb mesemondók. Míg Judit csak arra kérte az iskolásokat, gondoljanak egy ablakon behajoló sárkányra, addig a gyerekek többszázféle külsejű lényt képzeltek el. 

A Rumini mesék szerzője óriási népszerűségnek örvend a felcseperedő nemzedékek körében, nem csoda hiszen a mesék szereplői szerethetőek, a meséi tanulságosak és izgalmasak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában