Korszerűsítés a Volánnál

2022.05.11. 19:10

A sofőröknek komfortos pihenőket alakítottak ki

Megyénkben az elmúlt két év leforgása alatt csaknem nettó 21 millió forintot fordított nyolc helyszínen korszerűsítésekre a Volánbusz Zrt., tájékoztatta lapunkat a cég kommunikációs igazgatósága.

M. I.

A szekszárdi pályaudvar is sorra kerül (Fotó: M. K.)

A múlt évben hat autóbusz-vezetői pihenőhelyiség fejlesztését valósították meg. A tamási autóbusz-állomáson tisztasági festést végeztek, Dombóvárra pedig a festés mellett hűtőgépet, kávéfőzőt is vásároltak. Gyönkön és Pakson is festésre, valamint a pihenőhelyiség bővítésére és konyhabútor-felújításra, hűtő beszerzésére került sor. Szekszárdon a helyi és a helyközi állomáson tisztasági festést, konyhabútor-felújítást végeztek el, emellett új bútorok és konyhai gépek segítik a sofőrök pihenő­idejének az eltöltését. 

Összességében Tolna megyére vonatkozóan a múlt évben nettó 14 millió forint összegben történt meg a frontvonalban dolgozók pihenő-, tartózkodó-, étkezőhelyiségeinek megújítása, komfortosabbá tétele, tájékoztatták lapunkat. 
A felújítási programot idén két helyszínen – Bonyhádon és Szekszárdon – folytatják Tolna megyében. 

A tervek szerint a bonyhádi autóbusz-állomás gépkocsivezetői pihenőjében zuhanyzót alakítanak ki és tisztasági festést végeznek el, a szekszárdi műszaki telepen pedig festést, ablak- és ajtócserét, új konyhablokk telepítését, bútorok és hűtőgép beszerzését tervezik. A korszerűsítési munkák, illetve kisgépek, felszerelések, új bútorok és használati eszközök beszerzésére idén mintegy nettó 7 millió forintot terveznek a cégnél fordítani. 

Ami az utasokat illeti: május közepéig a Tolna megyében található valamennyi autóbusz-állomáson (Szekszárd, Gyönk, Paks, Bonyhád, Dombóvár, Tamási) tavaszi nagytakarítást tart a Volánbusz Zrt. A napokban ugyanis országszerte nagytakarítási akcióba kezdett a közlekedési társaság. 

A május közepéig tartó, minden részletre kiterjedő munkálatok keretében az utasok és a Volánbusz-munkavállalók által használt valamennyi területen még aprólékosabban tisztítják meg a felületeket. 
A szokásos napi takarításhoz képest emelt szinten tisztítják meg a várótermeket, az utasforgalmi helyiségeket, a peronokat és az egyéb külső területeket is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában