Dunaszentgyörgy

2022.05.26. 15:34

Felmérték, hogy mennyi bölcsődésre számíthatnak

Gazsó R.

Képünk illusztráció. (Fotó: MW)

Fotó: Kovács Viktor

Felhívást tett közzé Dunaszentgyörgy önkormányzata, amelyben kérték, hogy a szülők, törvényes képviselők május 24-ig jelezzék a bölcsődei ellátás iránti igényüket. A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvény értelmében ugyanis, ha bölcsődei ellátásra a településen legalább öt gyermek tekintetében igény jelentkezik, vagy a település 3 év alatti lakosainak a száma meghaladja a 40 főt, az önkormányzat köteles gondoskodni a gyermekek bölcsődei ellátásáról.

Mint ismert, a dunaszentgyörgyi önkormányzata jelenleg minibölcsődei ellátás keretében biztosítja a 3 év alatti gyermekek napközbeni ellátását. A település vezetése célul tűzte ki egy kétcsoportos bölcsőde építését és működtetését, mely célkitűzés megvalósítása érdekében az önkormányzat pályázatot kíván benyújtani új bölcsőde építésére. Ehhez szükséges a bölcsődei ellátás iránti igények felmérése a településen – tájékoztatott Kir­nyákné Balogh Mária polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában