Érzékenyítő foglalkozás

2022.05.18. 12:31

Megmozgatta a növendékeket

Mozgásos érzékenyítő foglalkozást tartott Lőrinc Katalin táncművész, a Magyar Táncművészeti Egyetem tanára Szekszárdon.

TN

Lőrinc Katalin is bemutatott néhány mozdulatot (Beküldött fotó)

A PTE IGY gyakorló iskolájának táncművészeti tagozatos növendékeivel olyan kultúrtörténeti morzsákat is megosztott, amelyek a táncművészet fejlődésének egy-egy epizódját mutatták be, így a balett vagy a modern irányzatok kialakulását. Ebben az egyetem előkészítős diákjai voltak segítségére, akik mozgással illusztrálták az elmondottakat. 

De mert a rendhagyó óra interaktív volt, a mesternő a szekszárdi lányokat is megmozgatta. Lőrinc Katalin elmondta, tantermi programjukkal járják az országot. Cél, hogy olyan helyekre is eljussanak, ahol a gyerekeket kevesebb olyan impulzus éri, mint például egy színházi előadás. 

Szekszárdon kívül egyebek mellett Bonyhádon, Baján, Harkányban szintén volt érzékenyítés. Ezeken az alkalmakon a táncos-koreográfus és ifjú segítői a közös játékkal rávilágítottak arra is, hogy mindannyiunk mozdulatai különböznek, és ezek kifejeznek minket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában