A jövő agráriumát építjük

2022.05.12. 16:20

Tovább erősödhet az érdekképviselet

Agrárkamarai választásokra készülnek az érintett gazdálkodók. A tét nem más, mint az érdekképviselet további erősödése. A részletekről Vendégh Edit, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Tolna Megyei Szervezetének elnöke adott tájékoztatást.

Sz. Á.

Vendégh Edit. Archív Fotó: M. K.

Fotó: Makovics Kornél

– A vidék megmutatta az erejét a parlamenti választások alkalmával – emlékeztetett az eredményre Vendégh Edit. – Május 20-án pedig itt az újabb lehetőség, hogy ismét megmutassuk az összefogást az agrárkamarai választáson való részvétellel. Azért fontos az összefogás, mert a világjárvány, a szomszédban dúló háború, az inputanyagok áremelkedése nagy kihívás elé állít bennünket. Ilyen körülmények között is talpon kell maradnia a magyar mezőgazdaságnak, a magyar gazdálkodóknak. 

Az agrárkamarai érdekképviseleti munkára talán még soha nem volt ilyen szükség, mint manapság, ezért is fontos, hogy minél többen vegyünk részt a kamarai választáson. Ugyanis minél nagyobb társadalmi bázis van a kamara mögött, minél erősebb felhatalmazást kap a választáson, annál erőteljesebben tudja majd a következő öt évben képviselni a magyar gazdák, a hazai mezőgazdaságban és élelmiszeriparban tevékenykedők érdekeit. 

– A NAK szakembereire, falugazdászaira, tisztségviselőire eddig is számíthatott minden gazdálkodó – folytatta Vendégh Edit. – Jelentős eredményeket értünk el az elmúlt években, gondoljunk csak a vidékfejlesztési források esetében bevezetett 80 százalékos nemzeti társfinanszírozásra, a családi gazdaságok reformjára, az osztatlan közös tulajdonok megszüntetésének lehetőségére vagy a gazdaság­átadási törvényre. 

Mindezek kiharcolásában a kamarának jelentős szerepe volt. S ahogy eddig, a jövőben is az a célja, hogy tagjai olyan gazdasági környezetben tevékenykedhessenek, amelyben fejlődhetnek, erősödhetnek. Sok feladat áll még előttünk, például meg kell védenünk a magyar gazdák érdekeit Brüsszelben is, a túlzó környezetvédelmi előírásokkal szemben. Nem szabad kockáztatni az élelmiszer-ellátás biztonságát az EU „zöld forradalmának” hatástanulmányokkal alá sem támasztott eszméjéért. 

A megyei szervezet elnöke közölte: annak érdekében, hogy a kamarai tagok minél könnyebben élhessenek szavazati jogukkal a május 20-i agrárkamarai választásokon, Tolna megyében tizenkét szavazási központot alakított ki a NAK. A választási jogosultságról és a szavazás helyéről a kamarai tagok a NAK portálján tájékozódhatnak, illetve postai úton választási értesítőt is kaptak. 

Az agrárkamarai választásokkal kapcsolatos bővebb információk a NAK portálján érhetők el: https://www.nak.hu/kamara/kamarai-valasztas-2022. Kérdés esetén személyesen a NAK Tolna Megyei Igazgatóságán (7100 Szekszárd, Keselyűsi út 9.), illetve a 06-74/510-030; 06-30/996-4260 telefonszámokon is tájékoztatást adnak a szervezet munkatársai. 

Mondandóját ezzel a felhívással zárta: – A jövő agráriumát építjük. Tegye le voksát, mert együtt erő vagyunk! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában