Engedély

2022.05.26. 14:28

Újabb mérföldkőhöz érkezett a paksi atomerőmű bővítése

Újabb mérföldkőhöz érkezett a paksi atomerőmű bővítése – jelentette be csütörtök délután Facebook oldalán Szijjártó Péter külügyminiszter.

TEOL

Résfal teszt munkálatok az új blokkok helyszínén. Fotó: Paks II. Zrt.

Szijjártó Péter az indiai Delhibe tartva, Törökországból jelentette be, hogy az Országos Atomenergia Hivatal kiadta az úgynevezett résfal építésére vonatkozó engedélyt.  Ez az engedély újabb mérföldkő a paksi bővítés előkészítése során – fogalmazott a külügyminiszter. Megosztotta, a résfal hivatott megakadályozni azt, hogy az építkezés során a talajvíz betörjön az építési területre, illetve ez biztosítja a meglévő blokkok zavartalan működését az építkezés folyamán. 

Szijjártó Péter azt is tudatta, hogy ez az engedély azért is kiemelten fontos, mert ennek birtokában a végleges kiviteli terveket is elkészíthetik.

A 2,5 kilométer hosszú föld alatti betonfal 1 méter széles, illetve 32 méter mély lesz, és az 5-6. blokkokat veszi majd körbe téglalapszerűen – olvasható a Paks2.hu oldalon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában