Almanach

2022.05.24. 07:54

Újra együtt ünnepelte a Város Napját Dunaföldvár közössége

Gyönyörű környezetben, remek időben és szép számú közönség előtt rendezték meg Dunaföldváron a Város Napi gálaműsort péntek délután, a vár melletti szabadtéri színpadon. A hagyományos programon minden évben ilyenkor jutalmazzák a város legjobbjait és a díját­adók szüneteiben színes műsor szórakoztatja az egybegyűlteket.

Gazsó Rita

A program egyik színfoltja volt a nagy múltú LÖFAN Mazsorett csoportjának produkciója (Fotó: Németh Zs.)

Fotó: Nemeth Zsolt

– Mivel már két éve nem találkoztunk és közösségi életünket kicsit megtépázta a vírushelyzet, úgy döntöttünk, hogy egy kicsit még toljuk a Város Napjának időpontját, hogy biztosan meg tudjuk rendezni a programot – mondta köszöntőjében Horváth Zsolt, Dunaföldvár polgármestere. Március elején múlt ugyanis 33 éve, hogy Dunaföldvárt várossá avatták, amire minden esztendőben kora tavasszal ünnepi gálaműsorral és díjátadó ünnepséggel emlékezik a település, és amit most a szokásosnál későbbre, május 20-ára, péntekre időzítettek. 

– Ha feltenném a kérdést az itt lévőknek, hogy mit gondolnak a városról, akkor százféle választ kapnánk arról, hogy mi az erőssége, a gyengesége, esetleg a személyes élménye. Szerintem egyszerű a válasz: jó itt élni. Ezt azért merem kijelenteni, mert az életem folyamán sokfelé megfordultam, számtalan emberrel beszélgettem és mindenhol azt mondták, megtudván honnan érkeztem, hogy ez egy gyönyörű, szép kisváros és van benne potenciál. Van egy közösség és a vállalkozóink, akiket ilyenkor kitüntetünk: ők a város kovásza – hangsúlyozta Horváth Zsolt.

Nagy sikert aratott a néptáncosok bemutatója (Fotó: Németh Zsolt)

A polgármester szerint a vállalkozóik anyagi erőforrásaikkal hozzájárulnak ahhoz, hogy Dunaföldvár működőképes legyen, alapfeladatát el tudja végezni, munkát adnak az itt élőknek és felelősséggel viseltetnek a közösség iránt. – Nagy öröm a város vezetésének látni, hogy a két oldal szimbiózisban együtt mozog – vélekedett, majd hozzátette: ez az ünnepség erről szól, megköszönni a civileknek amit tettek, a vállalkozóknak, akik ezt a települést anyagi erőforrásokkal működtetik, valamint azoknak, akik az egészségünkkel, az oktatással, gyermekeik nevelésével foglalkoznak. Horváth Zsolt egy afrikai közmondást idézett, amely úgy szól: ha gyorsan akarsz haladni, akkor menj egyedül, ha messzire szeretnél eljutni, akkor társakkal és barátokkal indulj el.

A cégek, akik itt vannak, hosszú távban gondolkodnak

– Ez a város nem egyedül és nem gyorsan akar menni, hanem együtt, társakkal halad és messzire akar eljutni. A messzi azt jelenti, hogy van perspektívánk, akár öt-tíz-tizenöt évre. A cégek, akik itt vannak, ők is hosszú távban gondolkodnak, amely nagy öröm a városvezetés számára – fogalmazott, majd hosszú, sikeres munkát kívánt mindenkinek a vállalkozói oldalon, a civil szférában, az oktatásban és az egészségügyben egyaránt. Az idei gálaestet kulturális műsor színesítette, amelyen közreműködött Appelshofferné Rabóczki Anikó, Appelshoffer János, Fafka Júlia és Nagy Marcell néptáncosok, a Tábori Emese és Berek Dániel duó, valamint a LÖFAN Mazsorett csoport.

Szép számú közönség gyűlt össze a vár melletti szabadtéri színpadnál (Fotó: Nemeth Zsolt)

A díjátadón a város vezetése köszöntötte a „legjobban adózó” dunaföldvári cégeket, amelyek között tíz, országosan is jól ismert vállalkozás, az Audax Renewables Kft., az Első Magyar Pékpont-rendszer Kft., E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt., az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt., az M6 Tolna Autópálya Koncessziós Zrt., a Messer Hungarogáz Kft., a LAKÓGÉP Kft., a Pannonia Bio Zrt., a SOLTÚT Kft., valamint a VAJDA REAL ESTATE Kft. vehetett át elismerést. 

Dunaföldvár legkiválóbbjai is ezen a napon vehették át az elismerést 
A Város Napján Dunaföldvárért Emlékérmet vehetett át Horváth Irén a városi civil kezdeményezések motorja, lokálpatrióta tevékenysége elismeréseként és Dr. Kuti István rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos Dunaföldvár közbiztonságának szolgálatában végzett munkájáért. Dunaföldvár Gyermekeiért díjban részesült Fehérné Keserű Katalin, a Dunaföldvári Magyar László Gimnázium intézményvezetője négy évtizedes eredményekben gazdag pedagógusi pályafutása, szakmai munkája elismeréseként.

A Dunaföldvárért legtöbbet tett szakemberek, civilek és vállalkozók vehették át a város elismeréseit a gálán (Fotó: N. Zs.)

Dunaföldvár Sportjáért kitüntetést kapott a sport mellett az egészséges életmód és a csapatmunka népszerűsítéséért tevékenykedő Dunaföldvári Kajak-Kenu Egyesület. A képviselő-testület Posztumusz Dunaföldvárért Emlékérmet adományozott néhai Molnár Tamás Istvánné Berke Éva Erzsébetnek, akinek életét végigkísérte a rászorulókon történő önzetlen segítségnyújtás. Posztumusz Dunaföldvár Sportjáért díjat kapott néhai Kerekes Péter, több évtizedes nevelő-szervező sportmunkája elismeréseként, a kézilabda-utánpótlásban elért érdemeiért. 

Az összeállítás megjelenését támogatta Dunaföldvár Önkormányzata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában