Energiatakarékosság

2022.06.04. 16:00

A szennyvízszivattyúk sem a régiek Szekszárdon

Nem egy esetben több évtizedes szennyvízszivattyúkat cserélt le újra az önkormányzat Szekszárdon.

TEOL

Fotó: szekszard.hu

Nyolc új szennyvízszivattyút szerzett be a város pályázati forrásból és saját forrásból. Több esetben 40 év körüli szivattyúkat váltottak ki a szennyvíztelepen, az Árpád utcai, az Alkony utcai és a Fagyöngy utcai átemelőknél – tájékoztatott az önkormányzat a szekszard.hu oldalon.

Az új szivattyúk akár 40 százalékkal kevesebb energiával is képesek biztosítani a szennyvízátemelők működtetését. Így a város meghatározó részének szennyvízelvezetése nemcsak hatékonyabbá, de üzembiztosabbá is vált az új eszközök működésévet – fogalmazott az önkormányzat.

A közbeszerzési eljárás során nyertes társasággal január 14-én kötöttek szerződést a szivattyúk beszerzésére 11 millió 920 ezer forint értékben.

Ebből a pályázati támogatás összege 5 millió 226 ezer forint, míg a város által biztosított önerő 6 millió 693 ezer forint. A szivattyúk cseréje május közepére elkészült, jelenleg a műszaki átadás-átvételi eljárás zajlik.

Egy másik, már megnyert pályázat forrásainak felhasználásával a maradék régi szivattyúkat is sikerül újakra cserélni még ez év végéig –olvasható a közleményben,

Címkék#szennyvíz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában