Kérdőív

2022.06.23. 09:30

Fenntartható fejlesztési stratégia készül Pakson

A nyár folyamán elkészül Paks fenntartható városfejlesztési stratégiája, amely az alapját képezi majd a település európai uniós támogatásból 2027-ig megvalósuló beruházásainak, de a városban tervezett jövőbeni fejlesztések keretéül is szolgál – hangzott el a munkák koordinálására létrehozott digitális átállás munkacsoport első ülésén.

TN

A fenntartható városfejlesztési stratégiához kapcsolódóan Paks önkormányzata április 15-ig várta a lakosság javaslatait. A stratégiáról szóló online kérdőív célja az volt, hogy felmérje, a helyiek milyennek látják a város helyzetét és milyen elképzeléseik vannak a jövőbeni fejlesztésekről. 

Szabó Péter, Paks polgármestere a kérdőív elindításakor a stratégia fő fókuszterületei között a megtartó, digitális, kiszolgáló, zöldülő és a prosperáló város kialakítását célzó fejlesztéseket nevezte meg. A kérdések sora ezeken kívül speciálisan a várost érintő témákat is tartalmazott.

A kérdőívet több mint háromszázan töltötték ki – írta a TelePaks. Dr. Kukely György, a városfejlesztési stratégia tervezője elmondta, Paks több, mint hétmilliárd forintból valósítana meg különböző projekteket. A stratégia, amely ezeket részletezi majd várhatóan a nyár folyamán készül el. 

A folytatásban digitális átállás akcióterv is készül, amiben a város megjelöli azokat a területeket, amelyeken digitálisan előre lehet lépni. Ez tartalmazza majd a főbb lépéseket, tennivalókat és a felelősöket, akik a megvalósításon dolgoznak.

Az akcióterv dr. Kukely György szerint a következő bő egyéves időszakban készülhet el, a fenntartható városfejlesztési stratégia tervezésébe a város honlapján elérhető kérdőív kitöltésével a helyi vállalkozók és civil szervezetek is bekapcsolódhatnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában