Jogsegély

2022.06.22. 12:32

Ingyenesen felkarolták az idős asszony ügyeit

Élete válságos pillanatában fordult szerkesztőségünkhöz olvasónk, egy idős hölgy, akinek a története tanulságos lehet.

Brunner M.

Képünk illusztráció. (Fotó: Shutterstock)

Majd két évtizede került adósságcsapdába, a nyugdíja sok-sok év óta végrehajtás alatt van, és emiatt az a hatvanezer forintot sem éri el havonta. Lapunknak elmondta, hogy nemrég újabb végrehajtótól érkezett hivatalos levél a részére, amelyben ismételten kérték tőle a pénzt. Azóta sem találta meg a hivatalos levélben, hogy valójában milyen tartozásról van szó, majd hiába hívta a megadott telefonszámot, a telefont nem vették fel.

Úgy érzi, hogy nem bírja tovább, ami vele az elmúlt évtizedekben történt. Elmondása szerint harmincöt éve szívbeteg, szívritmusszabályzóval él, alig tud járni, mindenféle egészségügyi problémával küszködik, még a légzés is a nehezére esik. A gyógyszereket meg kell vásárolnia, arra mindig szükség van, így előfordul, hogy élelemre már nemigen jut pénze. Egy nagyon kicsi garzonlakásban él, ahol nagyon nagy az ablak, emiatt nagy a hőség nyáron, alig bírja elviselni. Nagymama, ám a családja magára hagyta, és nem nyújt neki segítő kezet. Idősen egyedül kell boldogulnia.

– A végrehajtási ügyek miatt már mindenhol voltam, mindent végigjártam, de kevés sikerrel – mondta lapunknak az idős asszony. Tanácsunkat megfogadva belátta, hogy ügyvédre szüksége van. Szerencsére eljutott az ingyenes jogsegélyszolgálathoz, ahol már intézik is a végrehajtási ügyek kibogozását, valamint térítésmentesen ügyvédet is biztosítanak a számára.

– Sajnos úgy alakult az életem, hogy a saját családomra, a gyerekeimre nem számíthatok. Lehetetlen, hogy méltósággal éljek, ha még ennyi idősen is csak viszik a pénzemet – tette hozzá az idős hölgy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában