Nyitott Paks projekt

2022.06.16. 19:10

Készülnek az érkező külföldiek fogadására

A Nyitott Paks elnevezésű projekt keretében huszonkét rendezvényt tartanak majd a közeljövőben a városban. Erről írt alá megállapodást Szabó Péter, Paks polgármestere és Komendó Beatrix, a MyAd Marketing Kft. ügyvezetője kedden.

G. R.

Szabó Péter polgármester szerint a sorozat célja az is, hogy a résztvevők megértsék a multikulturális társadalmak működését (Fotó: Molnár Gyula/archív)

Ezzel a programmal a Paks II. projektre ideérkező és hosszú ideig itt tartózkodó, harmadik országbeli állampolgárok beilleszkedésének elősegítése, befogadó környezet kialakítása a cél, valamint a migrációval kapcsolatos társadalmi tudatosság és érzékenység növelése, a nyitottság és befogadás erősítése különböző programokkal a különféle cél- és korcsoportoknak megfelelően. 

– A sorozat célja továbbá az is, hogy a résztvevők személyesen megélt pozitív élményeken keresztül megtapasztalják a kulturális sokszínűségben rejlő értékeket és értelmezzék, kezeljék a kultúrák találkozásakor felmerülő konfliktusokat. Megértsék a migráció által kialakuló multikulturális társadalmak működését, ezáltal nyitottabbá, befogadóbbá és társadalmilag érzékenyebbé, tudatosabbá váljanak – mondta Szabó Péter az eseményen. 

Mint elhangzott, a sport- és művészeti foglalkozásokkal egymás megismerése mellett a sajátos életkörülmények miatt kialakuló stresszt kívánják oldani, alternatívát ajánlva a harmadik országbeli állampolgárok értékes időtöltésére. Komendó Beatrix kiemelte, szeretnék elérni, hogy az ide érkezők megtalálják a helyüket Pakson, ebben pedig fontos terület a kultúra.

– Úgy tudjuk ezt megtenni, hogy olyan programokat kínálunk, amelyeken a városba érkezők és a helyi lakosság is részt tudnak venni, találkozhatnak egymással – mondta, hozzátéve, hogy ugyanakkor ezzel mindenképpen színesedik Paks kulturális programpalettája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában