Elindult a felújítás

2022.06.13. 19:10

Már nem okoznak gondot Gyönkön a folyó ügyek

Megoldódik a gyönki autóbusz-állomáson lévő illemhely ügye. A Volánbusz Zrt. átvette ennek és a váróteremnek az üzemeltetését, és minden helyiséget felújít. A munka már folyik.

Brunner Mónika

Június végére készül el a gyönki autóbusz-állomás illemhelyének felújítása (Fotó: Makovics K.)

Lassan a végéhez ér a gyönki autóbusz-állomáson található, sokáig zárva tartó illemhely ügye, amely miatt számos panasz érkezett szerkesztőségünkhöz is. A közelmúltban egyik olvasónk azonban már arra hívta fel a figyelmünket, hogy felújítási munkálatokat lát a helyszínen. Számára úgy tűnt, hogy mindent rendbe tesznek, minden a „jó úton halad”. 

Megkerestük a Volánbusz Zrt.-t, amely arról tájékoztatta lapunkat, hogy átvette üzemeltetésre az önkormányzattól a gyönki autóbusz-állomáson található, az önkormányzat tulajdonában lévő utasforgalmi illemhelyet és a várótermet, s megkezdte azok felújítását. Mivel az önkormányzati tulajdonban lévő illemhelyen az elmúlt évek folyamán nem történt felújítás, ezért a helyiségek meglehetősen elhanyagolt állapotban vannak. Cserélik az illemhelyek gépészeti berendezéseit (vécé- és mosdókagylók, tartályok), a villamos felújítás részeként elvégzik a szükséges vezetékek, kapcsolók és szerelvények részleges, illetve a lámpatestek teljes cseréjét. A fűtést új infrapanelek biztosítják majd, valamennyi helyiséget teljesen kifestik és mázolják. A felújítást már idén május harmincegyedikén elkezdték, a befejezés tervezett határideje június hónap utolsó napja. 

Mint arról lapunkban korábban beszámoltunk, a gyönki autóbusz-állomáson található illemhely kérdése már jó ideje foglalkoztatta a helyi lakosokat. Tőlük tudjuk, hogy a buszra várakozva kénytelenek ott elvégezni kis- és nagy dolgukat, ahol tudják. A gyönki önkormányzat eközben folyamatosan tárgyalt a Volánbusz Zrt.-vel a helyzet rendezése miatt, közben kinyitott az illemhelyiség melletti vendéglátóipari egység is, majd dolgozói mosdó is a rendelkezésre állt, és mostanra pedig úgy tűnik, hogy végleg megoldódik az ügy, amely tényleg megnehezítette a település lakóinak, az autóbusz-állomáson várakozók mindennapi életét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában