Évforduló

2022.07.22. 15:20

Huszonöt éves a Nyitott Világ Alapítvány

Idén 25 éves a közhasznú Nyitott Világ Alapítvány, és júliusban a 22. nyelvtáborát nyitotta meg az érdeklődők előtt.

Mauthner Ilona

Illusztráció: Shutterstock

Tóth Lászlóné Márta, a tábor vezetője elmondta, 18 évig Dombori volt a helyszíne a nyelvtábornak, immár negyedik éve, hogy Vajtára költöztek, a Zichy kastélyba. Idén – július 17-e és 23-a között megtartott táborba – 75-en jelentkeztek, jellemzően 12 és 18 év közötti fiatalok. A tábor specialitása, hogy anyanyelvű tanárokkal dolgoznak, így van aki Németországból, Angliából, Kanadából, az USA-ból érkezett Vajtára.

A diákok azért szeretik ezt a tábort, mert itt a kiejtésük pontos lesz, szókincset gyűjtenek és ismereteket szerezhetnek egy másik kultúráról. A napi beosztás szerint reggeltől estig tanulnak a fiatalok, de délután van lehetőség pihenésre, sportolásra, fürdésre is.  A hét nap alatt teljes ellátást, alvási lehetőséget biztosítanak a szervezők.

Tóth Lászlóné Márta elmondta, többen jönnek azok közül is, akiknek már van érettségije, nyelvvizsgája, vagyis minden teljesítménykényszer nélkül tanulnak itt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában