Cicaszépségek versenyeztek

2022.07.06. 20:00

Új közösségi térrel gazdagodott Paks városa

Megnyílt a Kis CiCa, amely a jövőben tartalmas szabadidős programokat kínál majd a paksiaknak. A megnyitó napjára cica szépségversenyt hirdettek.

Schilli-Bárány Margit

– Amikor a Csengey Dénes Kulturális Központban megépült a mozi, kellett valaki, aki mindezt üzemelteti és fenntartja. Ez lettem én. Külsős vállalkozóként elkezdtem vinni a mozit és a büfét, amelyet Cinema Cafe-vá fejlesztettünk. Ez lett a Paksi CiCa. És itt volt ez a kihasználatlan hely, mely parlagon hevert az árkád alatt. Elkezdtünk együtt gondolkodni Márkus Zalánnal, a kulturális központ vezetőjével és Cselenkó Erika igazgatóhelyettessel. Így jött az ötlet, hogy hasznosítsuk ezt a területet, és kissé átformálva a felosztást kialakítottunk egy állandó kinti teret – mondta lapunknak Zomborka Zoltán.

– Tavasztól őszig minden pénteken és szombaton szervezünk majd ingyenes, tartalmas kultúrprogramokat. Lesz itt koncert, kisebb színházi előadás, álló- és mozgókép vetítések, író-olvasó találkozó, stand-up comedy és még sok más érdekesség. Hogy minél kényelmesebbé és érdekesebbé tegyük megjelenésben is ezt a közösségi teret, négy részre osztjuk majd vendégteret. A színpad előtt egy lazulós részt alakítunk ki, kültéri szőnyegekkel, párnákkal és lőszeres ládákat teszünk majd ki asztaloknak. Lesz hagyományos sörkert, aztán hozunk hordókat és melléjük bárszékeket, illetve lesz egy hippis részleg, ahol függőszékekben és függőágyakban lehet pihengetni, beszélgetni. Így több stílus is megtalálható majd egy helyen, ki-ki a neki legkomfortosabbat választhatja a kikapcsolódásra – tette hozzá az ötletgazda.

A Kis CiCa névből fakadóan jött a gondolat, hogy a megnyitó napjára cica szépségversenyt hirdessenek. A helyszínre várták a cicatulajdonosokat macskáikkal. A nevezőkről a helyszínen fotók készülnek, amelyekre a kulturális központ közösségi oldalán lehet majd szavazni július nyolcadikán csütörtök délig. A nevezők macskatápot kaptak ajándékba, és a legtöbb aktivitást elérő cica és gazdája vásárlási utalvánnyal lesz gazdagabb.

A helyszínen elcsíptük az egyik nevezőt, egy álomszép bengáli macskát. Dzsodzso egy huszonkét hónapos ivartalanított kandúr, aki gazdájának Wollner Péternek a szeme fénye.

– Nagymacska mániás vagyok, odavagyok értük. Azért választottam ezt a fajtát, mert színben ő hasonlít legjobban a tigrisre. Létezik még a rozettás és a hóbengáli fajta is, de az én szívemhez a színe miatt ez a gold bengáli áll a legközelebb. Méretéből fakadóan könnyen tartható lakásban, és mivel allergiás vagyok a cicaszőrre, a hosszabb szőrű macskák nem jöhettek szóba. A bengáli cicák hipoallergének, nincs tüsszögés és bedagadt szem, ha velük érintkezünk. A szőre sem hullik annyira, mint például egy perzsának. Ez a fajta nagyon aktív, sok foglalkozást igényel, sokat sétálunk és sok kutyapajtása is van. Igazi vadász, ezért különösen oda kell figyelnem, hogy ne bántsa a madarakat. Nem fél senkitől és nagyon barátságos is, sokszor utazik velem különböző helyekre – mesélte lelkesen a cica gazdija.

Dzsodzso egy igazi instasztár, majdnem kétezernégyszáz követője van, de az egyik videós portálon is beleshetünk mindennapjaiba. Gazdija elmondása szerint az ország különböző pontjain gyakran felismerik őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában