Bonyhádi Öregdiákok Szövetsége

2022.07.12. 14:00

Filó Tamás leköszönt elnöki tisztéről

Fél évtizedig volt a BÖSZ elnöke Filó Tamás. Mandátuma most járt le. A BÖSZ Hírlevélben olvasható beszédében visszatekintett az öt esztendő alatt megtett útra.

Szeri Árpád

Filó Tamás (jobbról a második) ajándékozta meg a BÖSZ Nap résztvevőit (Fotó: Fotó: Losoncz Róbert)

Leköszönt a Bonyhádi Öregdiák Szövetség elnöki tisztéről, valamint a vezetőségében betöltött küldötti szerepéről Filó Tamás. A BÖSZ Hírlevél legújabb számában olvasható azon beszéde, melyben bejelentette döntését. Megbízatása öt évre szólt, ezt az időt kitöltötte. Összegzésében felsorolta a fél évtizedben elért eredményeket és megállapítható, hogy a lista, melyből most csak részletek közlésére van lehetőség, igen terjedelmes. 

– A grémium 2017 júniusában kezdte meg a közös munkát – tekintett vissza a kezdetekre.  – A vezetőségben időközben bekövetkezett személyi változások ellenére, összesen 16 alkalommal ülésezett. A 2018-as BÖSZ Napon, a tornacsarnok fennállásának 125 éves jubileumára emlékünnepséget rendeztünk, öregdiákjaink sportéletét megörökítő jelleggel fotókiállítást készítettünk. A Boros Dezső nevét viselő tornaterem bejáratánál emléktáblát avattunk. A gimnázium főépületének előkertjében álló Emlékezés szobrán az emlékfal Mőcsényi Mihály professzor és Pém József igazgató úr plakettjével bővült.

Nagy megtiszteltetést jelent számomra, hogy az elmúlt öt év BÖSZ Napjain, ez egyesület elnökeként magam is részese lehettem díjaink átadásának. Hagyományteremtő szándékkal csatlakoztunk szervezőként a gimnázium Reformációnapi rendezvényéhez, így a BÖSZ-t képviselve 2010 után érettségizett öregdiákjaink tarthattak előadást a gimnazisták számára, erősítve kötődésüket az Alma Materhez. A kor elvárásait követve megjelentünk a közösségi oldalakon, valamint új, korszerű honlapot készíttettünk. A 2016-ban útjára indított BÖSZ Hírlevéllel új találkozási pontokat teremtettünk az öregdiákság és az iskola között. A 6 évfolyammal 60 lapszámot megért hírlevél kétségkívül az elmúlt évek munkájának legsikeresebb, legértékesebb eredménye. Ötletgazdaként Kirchné Máté Réka szerkesztője és állandó szerzője volt a lapnak, kiegészülve Aradi András esperessel, akinek Útravaló című rovata végigkísérte a hírlevél életét, s ezáltal olvasóinkét is. Jómagam az első perctől állandó szerzője voltam a hírlevélnek.

Szép emlékeket idéz a régi tablók nézegetése (Fotó: Losoncz R.)

Filó Tamás végezetül Koritsánszky Ottó, a BÖSZ jogelőd alapítóelnökének szavait idézte: „Feladatunk nagysága hozza magával, hogy kisebb-nagyobb mulasztások lehetnek és vannak, de gyarló emberi erőnkkel és iskolánk iránti hálás szeretetünk teljességével igyekezünk azon, hogy a ránk bízottakat becsülettel elvégezzük.”

A hírlevélben beszámoló olvasható az idén május végén tartott BÖSZ Napról, melyen Filóné Ferencz Ibolya polgármester köszöntötte a jelenlévőket. A lap megemlékezik Nyitrai Menyhértről, a köztiszteletnek örvendő, nyugalmazott kollégiumigazgatóról, aki idén hunyt el. Aradi András evangélikus esperes Szomjúság! címmel adta közre újabb Útravalóját. Gondolatai közül hadd idézzük ezt: „Nem tudom, hogyan folytatódik az utunk, merre visz, kikkel együtt haladhatunk tovább, de az biztos: a szomjúságnak meg kell maradnia. Egymás után, Isten után.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában