Aszály

2022.07.26. 09:30

Szenvednek a hőségtől a növények és az emberek is

Máté Szabolcs polgármester ismét számot adott a Hőgyészen zajló mezőgazdasági - építési-javítási munkálatokról a közösségi oldalán.

Brunner Mónika

Illusztráció: Shutterstock

Ismertette, hogy miután a régi epres területen felszedték a fóliát, az új epres területen előkészítették a talajt: többek közt szerves trágyával tették termőképesebbé, gazoltak, locsoltak. Ebben a nagy aszályban hetente kétszer locsolják a területet, hogy az epertövek ne száradjanak ki. 

A tavaszi vetésű árpával kapcsolatban közölte, hogy azt learatták. A termésátlag a gabona fejlődéséhez nélkülözhetetlen csapadéknak köszönhetően nagyon jó lett. Az aszály azonban nem tett jót a közterületeken található fűnek, amely szinte mindenhol száradni kezdett. Hogy ez a folyamat megálljon, azon csak egy kiadós eső segíthetne.

Máté Szabolcs polgármester az építési-javítási munkálatokkal kapcsolatban ismertette, hogy a Zrínyi utcában befejeződött a járdák, hidak javítása, betonozása, valamint még a Klimes utcában végeznek hasonló feladatokat.  A focipálya melletti játszótér felújítása is elkezdődött, ami hasonló átalakításon megy át, mint a falu végén található játszótér. Ez azt jelenti, hogy a játékok alatti területen csak homok lehet. 

A Fő utcán az elrepedt aknafedőt felszedték, helyreállították, újra lehet rajta közlekedni.

Hozzátette: az önkormányzati dolgozók továbbra is folyamatosan szedik össze a településen az eldobált szemetet. A szemetelők felé közvetített számos kérés úgy látszik hiábavaló. 

Ismertette, hogy a hőség ellenére is mindent megtesznek azért, hogy a feladataikat maximálisan el tudják látni, és köszönetet mondott az önkormányzati dolgozóknak, akik az embert próbáló nagy hőségben is nap mint nap helyt állnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában