Tamási Bográcsmestere

2022.07.30. 20:00

Tizennyolc főzőcsapat mérte össze tudását

Tamásiban a XXII. "Tamási Bográcsmestere" főzőversenyre tizennyolc csapat nevezett az idén, összesen több mint háromszáz fővel. A felhívás szerint bármilyen bográcsos ételt készíthettek.

Brunner Mónika

Porga Ferenc polgármester füstöltcsülkös körmös pacalt készít (Fotó: Kiss Albert)

A jelenleg is zajló eseménynek a Tamási Piactér adott otthont, és ezzel egy időben a közeli rendezvénytéren színpadi műsorokkal várták a látogatókat. Többek között fellépett a Pántlika néptánc együttes és a helyi „kutyás közösség” tartott bemutatót, „Út a jól nevelt kutyához” címmel. Ezt követően a Boka Boogie Band adott koncertet este hat órától.

A főzőcsapatoknak délután háromtól öt óráig volt lehetőségük elkészíteni az ételeiket, amelyek alapanyagait és a bográcsfelszereléseket maguk vitték, a szervezők pedig a kijelölt főzőhelyeket, a rendezvény logójával díszített kötényeket, asztalokat, padokat biztosították. 

Évek óta az állandó csapatok közt van a Tamási Nyugdíjasok Egyesülete, a Tamási Látássérültek Esélyegyenlőségéért Egyesülete, de a város polgármestere, Porga Ferenc is évek óta a főzőverseny indulója, idén húsz fős baráti társaságával, köztük önkormányzati dolgozókkal vett részt a megmérettetésen. 

– Füstöltcsülkös körmös pacalt készítek, saját recept alapján. Ez az ötödik alkalom, hogy részt veszek a főzőversenyen, amelyen nem is az a legfontosabb, hogy az ember győzzön, hanem hogy egy jó hangulatú rendezvényen az ismerőseivel, barátaival tölthesse az időt – mondta lapunknak Porga Ferenc még az étel készítése közben. 

A főzőverseny zsűritagjai Zsolnay Gábor gasztronómus, mesterszakács, a vendéglátás szakértője, Gerván Kázmérné, a Tolna Megyei SZC Vályi Péter Szakképző Iskola és Kollégium nyugalmazott igazgatója és Jakab Jánosné mesterszakács, a Vályi iskola vendéglátós szakmai oktatója voltak. 

A főzőverseny  után az este Retro discóval zárul. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában