Helyi áruk

2022.08.19. 14:00

Birtokba vehetik a dunaföldvári vásárcsarnokot az árusok

Bár a dunaföldvári vásárcsarnok átadása már júniusban megtörtént, most vasárnap vehetik teljes egészében használatba azt a kistermelők. Mint a helyi önkormányzati hivataltól megtudtuk, a múlt héten érkezett meg a használatbavételi engedély, így az augusztus 21-ei piacon már a vásár teljes területe az árusok rendelkezésére áll.

Gazsó Rita

Birtokba vehetik a dunaföldvári vásárcsarnokot az árusok. (Beküldött kép)

Mint ismert, 2018 végén új, fedett, nyitott piaci árusítótérrel gazdagodott a város, amikor a Vak Bottyán téren átadták a csaknem 380 millió forintos összegből kialakított építményt. A piacfejlesztések folytatásaként a másik helyszín, a Vásár téri vásárcsarnok infrastrukturális- és eszközfejlesztésére kapott 97 millió forintot az önkormányzat az elmúlt év végén. Ennek eredményeként bővülhet most negyven hellyel tovább a fedett elárusítóhelyek száma, tudtuk meg a polgármestertől. 

Horváth Zsolt elmondta, a korábbi és folyamatos piacfejlesztésekkel az a céljuk, hogy a korábbinál méltóbb körülmények közé kerülhessenek a helyi termelők, a térségben tevékenykedő gazdák és az általuk megtermelt áruk. A mostani fejlesztésnek köszönhetően a helyi és környékbeli termelők, sajtosok, füstölt árusok, pecsenyések, édességet árusítók új zárható asztaloknál kaptak helyet, emellett az áramtermelést segítő nyolc kilowattos napelemrendszert helyeztek el az épület tetején, térfigyelő kamerarendszert építettek ki, megoldották a térvilágítást és tizenöt férőhellyel bővítették a meglévő kerékpártárolót. 

A vásárban a nagyobb haszonállatoktól, szarvasmarhától, lótól, kezdve a kisebb állatokig, számtalan fajta állat kapható.

A piac az eddig megszokott módon minden héten szombaton tart nyitva, a komoly múltra visszatekintő országos állat- és kirakodóvásár pedig márciustól novemberig havonta egyszer. A vásárban egyébként a nagyobb haszonállatoktól, szarvasmarhától, lótól, kecskétől, birkától kezdve a kisebb állatokig, baromfin, nyúlon át, a kutyáig, papagájig, pintyig számtalan fajta állat kapható. Emellett ilyenkor kirakodóvásár is színesíti a felhozatalt, késesekkel, kádárokkal, lófelszerelést kínáló árusokkal. 

Megtudtuk, tavaly önerőből új vizesblokkot építettek ki a vásártéri objektumnál, de a tervek között szerepel még pályázati támogatás elnyerése esetén ugyanitt egy akadálymentes vizesblokk kiépítése és szeretnék a vásártér főbb útvonalait a mostani szórt kavicsos helyett szilárd burkolatúra cserélni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában