Tolna Megye Fesztivál

2022.08.27. 20:00

Felpezsdült az élet szombaton Kölesden

A Tolna Megye Fesztiválnak adott otthont a kistelepülés szombat délután. A rendezvény a Tolna Megyei Önkormányzat szervezésében, valamint a „Megyei identitás erősítése Szekszárdi és Tolnai járás” című projekt keretében valósult meg.

Schilli-Bárány Margit

Fotó: Denes Martonfai

Szekszárdtól mintegy huszonöt kilométerre fekszik a község a Tolnai-hegyhát keleti oldalán. A közel ezerötszáz lélekszámú település gyönyörű Kismegyeházának udvara adott otthont a Tolna Megye Fesztivál programjainak. Greifenstein József, Kölesd polgármestere elmondta, nagyon örül, hogy a község hírnevét egy ilyen színes program öregbíti. 

– A lakosság helyben élvezheti a megye szülötteinek színvonalas előadásait, kikapcsolódhatnak és közösen tölthetnek el egy kellemes délutánt itt, a Kismegyeháza hűs, fás belső udvarán. Továbbá a környékbelieket is örömmel látjuk, hívjuk, szeretnénk megmutatni, hogy a kisebb településeken sem áll meg az élet, itt is találkozhatunk értékes eseményekkel. A fellépők között minden korosztály találhat kedvére valót, a gyermekeknek pedig kirakodóvásárral, népi játszóházzal, körhintával és kosaras hintával igyekeztünk kedveskedni – mondta a polgármester. 

Keszthelyi Tibor, az esemény házigazdája kiemelte, hogy ez a nap a megye értékeinek bemutatásáról szól. A programokat ugyanis a szekszárdi Holló Zenekar nyitotta meg a Varázsének című zenés, gyermekverseket feldolgozó hangulatos műsorával. A Holló Zenekar 1984 óta rendületlenül koncertezik, a közel négy évtized alatt több ezer fellépést tudhatnak maguk mögött. 

Este hat órától a Tücsök Zenés Színpad folytatta a dalolást, majd a Fricska néptánc együttes lépett színpadra, akik fergeteges tempót diktálva, modern köntösbe bújtatva adták elő néptánc elemekkel tarkított táncos műsorukat. Ezek a fiúk bizony nem ma kezdték a táncot és mára már nemzetközileg is elismert táncművészek. Immáron hét éve, hogy a Fricska az Egyesült Királyságban is részt vett az egyik tehetségkutató válogatóján, ahol valósággal felrobbantották a nézőteret, a zsűri pedig egyöntetűen juttatta őket tovább a következő fordulóba. 

A forró talpú táncosok után a már felhevült levegő tovább izzott, ugyanis a Tűzfészek Tűzzsonglőr Társulat rendkívül látványos koreográfiáját láthatta a nagyérdemű. A gazdag és érdekes programok mellett kis standokat is láthattunk, ezek jelképezték a megye járásait. A Bonyhádi, a Paksi, a Tamási, a Szekszárdi és Tolnai, valamint a Dombóvári járás itt képviselte magát, és a standokon felfüggesztett nagy televíziókon különböző érdekességeket tudhattunk meg a járásokról. 

Az ingyenes, színvonalas rendezvény Kölesd és a környék apraját-nagyját a Kismegyeháza udvarára vonzotta, akik bizonyára nem bánták meg, hogy ellátogattak Tolna Megye fesztiváljára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában