Feltárás

2022.08.05. 18:10

Komoly tervek előkészítésén dolgoznak

Pintér Szilárd polgármester kilátogatott, és a helyszínen egyeztetett Berta Adriánnal a „Gólyavár” területén folyó jelenlegi régészeti kutatásokról és a közeljövőben tervezett fejlesztésekről.

Varga Szilvia

Régészet Dombóváron (A szerző fotója)

Több éve dédelgetett álom valósulhat meg az elkövetkező három évben Dombóvár határában egy mindenki számára vonzó turisztikai látványosság és kulturális közösségi tér megépítésével. A fejlesztés tekintetében még augusztus folyamán tárgyalnak a szakemberekkel azért, hogy az alapok lefektetése után megkezdődhessen az érdemi munka.

A hétéves kutatás alapján körvonalazódik a vár elhelyezkedése, funkciója, valamint a fejlesztésekkel lehetőség nyílik arra, hogy a nagyközönség is megismerhesse a település múltjában meghatározó szerepet betöltő család és közösség életét a feltárt épületek, tárgyak bemutatásával. Rengeteg munka vár még a szakemberekre, és nagyon remélik, hogy a megvalósulásban az anyagi forrásokon túl minél több kétkezi támogatást is kapnak, egyre több diák csatlakozik a kutatómunkához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában