Közintézmények

2022.08.31. 19:10

Modernizálták a Hétszínvirág ovi melegítőkonyháját

Befejeződött a paksi Hétszínvirág Tagóvoda melegítőkonyhájának teljes felújítása, átalakítása, amelyet szerdán adott át Szabó Péter polgármester.

Gazsó Rita

Szabó Péter polgármester (jobbról) és Siklósi Zoltán, a kivitelező cég ügyvezetője a felújított konyhában (Fotó: Molnár Gy.)

A városvezető elmondta, a  a Paksi Benedek Elek Óvoda Hétszínvirág tagintézményének 1975-ös átadása óta kisebb karbantartási munkákat leszámítva nem történt felújítás az óvoda melegítőkonyhájában. Azóta hosszú évtizedek teltek el és a konyha állapota már egyáltalán nem felelt meg a mai igényeknek – indokolta a munka szükségességét a városvezető.

A felújítás során megújult a fűtésrendszer, a vízhálózat, a szennyvízrendszer és a villamoshálózat, kicserélték a padlót, a fali csempéket, a teljes gépészetet, nyílászárókat, energetikai szempontból is megújult az óvodai konyha, amelyre közel 50 millió forintot biztosított Paks önkormányzata. Kiemelte, a kivitelez az október elsejei határidőnél jóval hamarabb végzett a munkákkal, így már most átadhatták a megújult konyhát.

A korszerűsítés során kétfelé választották a melegítőkonyhát, egy tálaló- és egy mosogató helyiségre. Megújult az ételszállító lift is, amely ezzel biztonságosabbá vált, hiszen már nem a gyerekek által is használt folyosóra nyílik, hanem a melegítőkonyha felé.

Szabó Péter szerint a paksiak megszokhatták, hogy a városvezetés kiemelt figyelmet fordít a közintézményeire, azon belül kiemelten az gyermekintézményekre. Példaként a Munkácsy Mihály utcai és a Vörösmarty utcai óvodák udvarának felújítását említette. Mint mondta a jövőben is szeretnénk óvodáikat, közintézményeiket hasonló, 21. századi modern eszközökkel ellátni, felújítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában