Augusztus 20.

2022.08.20. 18:25

Várossá válásának tizenharmadik évfordulóját ünnepelte Nagymányok

A Város napján, amelyet augusztus 20-án tartottak, Szili Katalin miniszterelnöki megbízott mondott beszédet.

Farkas E.

Dr. Szili Katalin miniszterelnöki megbízott mondott ünnepi beszédet Nagymányokon (Fotó: Mártonfai D.)

Fotó: Denes Martonfai

– Egy nagyon kedves emlékemmel szeretném kezdeni, tizenhárom évvel ezelőtt ugyanitt álltam, amikor Nagymányoknak a városi címet adhattam át – mondta el ünnepi köszöntőjében dr. Szili Katalin, majd hozzátette: Ez azóta is büszkeséggel tölt el, és mindig szívesen térek ide vissza. Legutóbb erre a várossá avatás tizedik évfordulóján volt lehetőségem.

A miniszterelnöki megbízott külön köszöntötte a város testvértelepüléseinek vezetőit. Nagy Attilát, az erdélyi Zetelaka község polgármesterét, Stefan Lopinskyt, a németországi Reichelsheim polgármesterét és Antoni Karlakot, a lengyelországi Jablonka polgármesterét.

– Ma, amikor azt látjuk Európában, hogy elvesznek azok az értékek, amelyek számunkra a kereszténység értékeit jelentették, és talmivá válik mindaz, ami eddig értéket jelentett. Amikor a képmutatás az, ami a világban a legfontosabb. Amikor egy-egy szlogen fontosabb mindenki számára, mint a való élet, amiben a legfontosabb ma is a béke és a biztonság. Az a béke és biztonság, amit úgy látszik, nem mindenki tekint Európában ugyanolyan fontos értéknek. Pedig Európa hosszútávon csak akkor tud megmaradni, és csak akkor tud úrrá lenni azokon a problémákon, amelyeket a globális világ teremt számunkra, ha megtartja azokat az értékeit, amely ezredéven keresztül ezt a népet és ennek a népnek az összetartó erejét jelentette – emelte ki Szili Katalin.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában