Világnap

2022.09.20. 09:30

Az anyatejes táplálás volt a nap témája

„Állj ki a szoptatásért, oktass és támogass!” volt a mottója a szoptatás világnapja alkalmából tartott programnak, amelyet a Paksi Gyógyászati Központ Védőnői Szolgálata tartott szeptember 16-án, a Csengey Dénes Kulturális Központban.

TN

Illusztráció: Shutterstock

A világnapi programot Pakson hagyományosan ősszel rendezték, a pandémia miatti két év kihagyás után most ez volt az első alkalom – adta hírül a TelePaks. 

Papp Katalin védőnő, szoptatási szaktanácsadó Várnai Zseni versével köszöntötte a megjelenteket, majd a szoptatás, az anyatejes táplálás fontosságáról, előnyeiről beszélt a szülőknek, kiemelve, hogy az anyatej a legmegfelelőbb tápláléka az első hetekben-hónapokban az újszülöttnek. A szaktanácsadó kiemelte, munkájuk során a paksi védőnők igyekeznek értékként bemutatni a szoptatást.

A rendezvényen Szakács Viola pre- és postnatál tréner a várandósság és a szülés utáni mozgás jelentőségéről beszélt. A rendezvény megvalósításához segítséget nyújtott a Paksi Gyógyászati Központ és a Kincskereső Gyermekkönyvtár. Halász Dóra könyvtáros gyermekkönyvekkel, szakkönyvekkel érkezett a rendezvényre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában