Program

2022.09.19. 18:10

Búcsúfát állítottak Németkéren

A helyi német nemzetiségi önkormányzat és a község szervezésében 15. alkalommal rendeztek Búcsúfa állítást Németkéren szombaton délután.

Ábrahám-Gazsó Rita

Kiállítás Sáfrány Mária hímző, Kézműves Remek-Díjas Népi Iparművész alkotásaiból a Művelődési Ház klubtermében

Fotó: Á-G. R.

Az esemény hagyományosan egy színes felvonulással indul a hardi templomtól a kisbíró és zeneszó kíséretében a Művelődési Házig, ahol a búcsúfát fel szokták állítani. A zuhogó eső azonban ezúttal elmosta a felvonulást – tudtuk meg Horváthné Gál Erika polgármestertől.

Búcsúfa állítása Németkéren
Fotós: Ábrahám-Gazsó Rita

A búcsúfa felállítása után kulturális programmal folytatódott az esemény a Művelődési Ház nagytermében, ahol fellépett a Bátaszéki „Heimat” Német Nemzetiségi Tánccsoport, a Mórágyi Német Nemzetiségi Néptáncegyüttes, a Németkéri Szivárvány Óvoda óvodásai, a Németkéri Német Nemzetiségi Tánccsoport, valamint a Németkéri Nótások. Este 6 órától kiállítás nyílt Sáfrány Mária hímző, Kézműves Remek-Díjas Népi Iparművész alkotásaiból a Művelődési Ház klubtermében, amely előzetes egyeztetéssel október 8-ig tekinthető meg.

Fotós: Á-G. R.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában