Falu- és romanap

2022.09.07. 09:30

Együtt mulatott Gyulaj apraja-nagyja

Falu- és romanapot szerveztek Gyulajon szombaton. A település és a helyi roma nemzetiségi önkormányzat, valamint cégek és magánszemélyek támogatták a rendezvényt.

Schilli-Bárány Margit

A polgármester szerint köszönet illeti a segítőket (Beküldött fotó)

Selmeci László polgármester elmondta, nagyon izgultak az időjárás miatt, mert kétséges volt a szép nyárvégi idő, de feleslegesen aggódtak.

– Kellemes napsütés és meleg fogadta a falu és a környékbeli települések lakóit. A gyermekek a sportpályán és a művelődés ház környékén a nap folyamán ugrálóvár, arcfestés, csillámtetoválás és különböző kézműves foglalkozások közül választhattak. Ezen felül kirakodóvásár, édességek és körhinta is csalogatta a kisebbeket egy kis kalandra. 

Reggel nyolc órától főzőversenyt indítottunk, körülbelül tizenöt csapat mérte össze a tudását. Déltől töltött káposztával és üdítővel vendégeltünk meg minden jelenlévőt. A hivatalos megnyitó fél kettőkor volt és a főzőverseny eredményét is kihirdettük. Ezután roma ösztöndíj átadó volt, anyagi támogatásban részesültek a település hátrányos helyzetű, ám szorgalmas roma gyermekei. Ezzel is segíteni szerettük volna őket és ösztönözni őket a további jó eredményekre – mondta a polgármester.

Ezután fergeteges kulturális program vette kezdetét, a teljesség igénye nélkül fellépett a Kaposmente Hagyományőrző Egyesület, akik Kurdról érkeztek, őket a gyulaji Galló József Általános Iskola és Magoncka Óvoda gyermekeinek előadása követte, akik versekkel, énekekkel, tánccal örvendeztették meg a települést. A Zombai Virágszálak Roma Club lendületes előadását Szabó Linda és Stifter Balázs követte. A megalapozott hangulatot Geri Betli Gábor dalai még tovább fokozták, majd Suzy örvendeztette meg a közönséget. A polgármester elmondása szerint zökkenőmentesen, vidáman zajlott az egész napos rendezvény.

– Este héttől a Bátai Vadvirág Egyesület, majd a Bátai Tamburazenekar lépett színpadra. Kiváló előadással örvendeztettek meg minket, valóban nagyon színvonalas műsort láthattunk, hallhattunk. A Komlói Fekete Láng és a Cache Rom is felszántotta a színpadot, majd este tízkor egy gyönyörű tűzijátékkal zártuk az estét és a napot – tette hozzá Selmeci László polgármester. A település első embere külön megköszönte minden támogatónak, vállalatnak és magánszemélynek egyaránt a rendezvény támogatását, hiszen ezen összefogás nélkül nem valósult volna meg ez a vidám és tartalmas rendezvény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában