Tündérkert

2022.09.20. 19:10

Értéket közvetít a kézműves portéka

Vasárnap délután verőfényes napsütésben tartották a vásári sokadalmat a Tündérkertben. Termelői és kézműves portékákból, de jókedvből sem volt hiány. A szervezők kenyérlángossal és rodeóbikával várták az érdeklődőket.

Farkas Eszter

Új árusokkal, új portékával bővült a piac kínálata (Beküldött kép)

– Idén ez volt az utolsó előtti alkalom, hogy megszerveztük a vásárt a Tündérkertben – mondta el Illés Tiborné, a vásár szervezője. Szerencsére vasárnap délután nagyon kellemes időnk volt. A szokásos termékek mellett – mint a helyi méz – főleg őszi jellegű áruk kerültek főszerepbe. Cserepes virágok, aszalt gyümölcsök, zöldségek, lekvárok és szörpök mellett kaphatók voltak őszi dekorációk és kemencében sütött kenyérlángos is.

A gyerekek kipróbálhatták a rodeó bikát is (Beküldött kép)
 

Érdekességképp a gyerekeknek rodeó bikát béreltünk, és három új árus hozta el Kismányokra a portékáit. Az utolsó Tündérkerti piacra október végén kerül sor, ezen az alkalmon tökfaragással várják majd a családokat. A szervező arról tájékoztatta lapunkat, hogy már a tavalyi évben is nagy sikert aratott a tökfaragás, ezért idén már hagyományteremtő célzattal készülnek rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában